Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Biznesa informātika
Nosaukums EAI un SOA tehnoloģijās bāzēts mākoņdatošanas ietvars banku informācijas sistēmu projektēšanai.
Nosaukums angļu valodā A cloud framework for banking information systems design based on EAI and SOA.
Struktūrvienība 12300 Lietišķo datorsistēmu institūts
Darba vadītājs Jānis Grabis
Recenzents Gundars Alksnis
Anotācija Pēdējā laikā, bankas nozare plaši attīstas, pieaugot klientu vēlmēs, vairāk klienti sāk izmantot digitālo banku, kā arī jaunus finanšu pakalpojumus, ko piedāvā pašreizējās finansu uzņēmumi. Šobrīd, bankas nespēj nodrošināt dažādus pakalpojumus, salīdzinot ar finanšu uzņēmumiem, esošo regulēšanas mehānismu un banku izmantoto mantoto lietojumprogrammatūru iesaistīšanas dēļ. Šī maģistra darba mērķis ir sniegt mākoņtehnoloģijas balstītu programmatūras izstrādes ietvaru banku informācijas sistēmām, kas palīdz risināt problēmas un ļauj piedāvāt jaunus pakalpojumus esošajiem klientiem. Maģistra darbā tiek izmantoti lietojumprogrammu saskarnes (API) vadītas savienojamības pieejas, Uzņēmuma Programmas Integrācija (EAI) un Servisu Orientētā Arhitektūra (SOA) jēdzieni, lai iegūtu vienotu risinājumu banku informācijas sistēmām un palīdzētu bankām piedāvāt pastiprinātu un arvien vairāk pakalpojumu saviem klientiem. Maģistra darbs arī palīdz risināt bankās pastāvošās problēmas, kas rodas esošo mantoto lietojumuprogrammatūru dēļ, kā arī nodrošina integrētu mijiedarbības datu savienojumu ar Servisu Orientētas Arhitektūras (SOA) palīdzību ar citām jaunām lietojumprogrammām. Ar maģistra darba palīdzību iegūtie rezultāti nodrošina bankām optimālo risinājumu, nodrošinot lielāku pakalpojumu skaitu un uzlabojot esošās Bankas IT funkcijas, ko piedāvā SOA. Maģistra darbs sastāv no 71 lapām, 27 attēliem, 02 tabulām, 44 izmantoto avotu atsaucēm un 0 pielikumiem.
Atslēgas vārdi Mākoņdatošana, Uzņēmuma Programmas Integrācija (EAI), Servisu Orientētā Arhitektūra (SOA), Starpprogrammatūra, Uzņēmuma Servisu Kopne (ENTERPRISE SERVICE BUS)
Atslēgas vārdi angļu valodā CLOUD COMPUTING, ENTERPRISE APPLICATION INTEGRATION, SERVICE ORIENTED ARCHITECTURE, MIDDLEWARE, ENTERPRISE SERVICE BUS
Valoda eng
Gads 2018
Darba augšupielādes datums un laiks 04.06.2018 16:58:19