Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Business Informatics
Title in original language EAI un SOA tehnoloģijās bāzēts mākoņdatošanas ietvars banku informācijas sistēmu projektēšanai.
Title in English A cloud framework for banking information systems design based on EAI and SOA.
Department Faculty Of Computer Science Information Tehnology And Energy
Scientific advisor Jānis Grabis
Reviewer Gundars Alksnis
Abstract Pēdējā laikā, bankas nozare plaši attīstas, pieaugot klientu vēlmēs, vairāk klienti sāk izmantot digitālo banku, kā arī jaunus finanšu pakalpojumus, ko piedāvā pašreizējās finansu uzņēmumi. Šobrīd, bankas nespēj nodrošināt dažādus pakalpojumus, salīdzinot ar finanšu uzņēmumiem, esošo regulēšanas mehānismu un banku izmantoto mantoto lietojumprogrammatūru iesaistīšanas dēļ. Šī maģistra darba mērķis ir sniegt mākoņtehnoloģijas balstītu programmatūras izstrādes ietvaru banku informācijas sistēmām, kas palīdz risināt problēmas un ļauj piedāvāt jaunus pakalpojumus esošajiem klientiem. Maģistra darbā tiek izmantoti lietojumprogrammu saskarnes (API) vadītas savienojamības pieejas, Uzņēmuma Programmas Integrācija (EAI) un Servisu Orientētā Arhitektūra (SOA) jēdzieni, lai iegūtu vienotu risinājumu banku informācijas sistēmām un palīdzētu bankām piedāvāt pastiprinātu un arvien vairāk pakalpojumu saviem klientiem. Maģistra darbs arī palīdz risināt bankās pastāvošās problēmas, kas rodas esošo mantoto lietojumuprogrammatūru dēļ, kā arī nodrošina integrētu mijiedarbības datu savienojumu ar Servisu Orientētas Arhitektūras (SOA) palīdzību ar citām jaunām lietojumprogrammām. Ar maģistra darba palīdzību iegūtie rezultāti nodrošina bankām optimālo risinājumu, nodrošinot lielāku pakalpojumu skaitu un uzlabojot esošās Bankas IT funkcijas, ko piedāvā SOA. Maģistra darbs sastāv no 71 lapām, 27 attēliem, 02 tabulām, 44 izmantoto avotu atsaucēm un 0 pielikumiem.
Keywords Mākoņdatošana, Uzņēmuma Programmas Integrācija (EAI), Servisu Orientētā Arhitektūra (SOA), Starpprogrammatūra, Uzņēmuma Servisu Kopne (ENTERPRISE SERVICE BUS)
Keywords in English CLOUD COMPUTING, ENTERPRISE APPLICATION INTEGRATION, SERVICE ORIENTED ARCHITECTURE, MIDDLEWARE, ENTERPRISE SERVICE BUS
Language eng
Year 2018
Date and time of uploading 04.06.2018 16:58:19