Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Materiālzinātnes
Nosaukums Liposomu izstrāde un raksturošana kontrolētai medikamentu piegādei
Nosaukums angļu valodā Development and characterization of liposomes for controlled drug delivery
Struktūrvienība 14000 Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultāte
Darba vadītājs Arita Dubņika
Recenzents Ilze Šalma
Anotācija Bakalaura darbā aplūkotas zāļu piegādes sistēmas – liposomas, kas sastāv no holesterīna un 1,2-distearoil-sn-glicero-3-fosfokholīns (DSPC) dažādās daudzumu (n/n) attiecībās. Liposomās iekapsulēts vankomicīna hidrogēnhlorīds (VANKA). Darbā pētīta liposomu morfoloģija un izmēri, izmantojot gaismas mikroskopijas, skenējošās elektronu mikroskopijas (SEM) un lāzerdifrakcijas granulometrijas metodes. Liposomu ķīmiskā struktūra analizēta, izmantojot Furjē transformācijas infrasarkanās spektroskopijas (FTIR) metodi. VANKA iekapsulēšanās efektivitāte un izdalīšanās kinētika noteikta, izmantojot šķidrumu hromatogrāfijas metodi (UPLC). Darbā izmantota VĶT institūtā un RTU Zinātniskās bibliotēkā pieejamā literatūra un elektroniskās datu bāzes un internets. Apskatītie literatūras avoti ir latviešu un angļu valodā, kas izdoti no 2000. līdz 2018. g.
Atslēgas vārdi LIPOSOMAS, ZĀĻU PIEGĀDES SISTĒMAS, VANKOMICĪNA HIDROGĒNHLORĪDS, HOLESTERĪNS, 1,2-DISTEAROIL-SN-GLICERO-3-FOSFOKHOLĪNS (DSPC)
Atslēgas vārdi angļu valodā LIPOSOMES, DRUG DELIVERY SYSTEMS, VANCOMYCIN HYDROGEN CHLORIDE, CHOLESTEROL, 1,2-DISTEAROYL-SN-GLYCERO-3-PHOSPHOCHOLINE (DSPC)
Valoda lv
Gads 2018
Darba augšupielādes datums un laiks 03.06.2018 12:33:59