Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Aviācijas transports
Nosaukums Turboventilatora dzinēja "CFM 34" augsta spiediena kompresora un turbīnas rotoru savienojuma konstrukcijas statiskais aprēķins un pilnveidošanas risinājumu izstrāde.
Nosaukums angļu valodā Statistical Calculation and Development of Solutions for Improving the Structure of a Connection Between the High-Pressure Compressor and Turbine Rotors of CFM 34 Turbofan.
Struktūrvienība 25100 Aeronautikas institūts
Darba vadītājs Ilmārs Ozoliņš
Recenzents Docents Ali Arshad
Anotācija Bakalaura darba nosaukums: Turboventilatora dzinēja CFM 34 augsta spiediena kompresora un turbīnas rotoru savienojuma konstrukcijas statiskais aprēķins un pilnveidošanas risinājumu izpēte. Informācijas avoti ir tehniskā literatūra, mācību līdzekļi, dzinēja tehniskie apraksti un elektroniskie avoti. Tiek apskatīta CFM 34 attīstības vēsture, tās modeļi un dzinējam paredzētie apkopes veidi. Darbā tiek aplūkoti un analizēti augsta spiediena kompresors un turbīnas rotora savienojuma daļa. Darba galvenais mērķis ir izpētīt un analizēt šī dzinēja mezgla daļu spēju uzņemt statiskās slodzes, tiek meklēts pilnveidošanas risinājums šim savienojumam, tas tiek meklēts mainot materiālus un veicot konstrukcijas ģeometriskas izmaiņas diskā un cilindriskajā daļā. Darbā tiek ņemti orģinālā dzinēja modeļa izmēri, bet ar nelieliem konstrukcijas vienkāršojumiem. Darba praktiskā daļa tiek veikta Solidwork datorprogrammā, kur tiek veikta konstrukcijas mezgla 3D modelēšana, un tiek veikta centrbēdzes un spiediena spēka simulācija. Darbā sniegts ar programmas simulācijas palīdzību iegūto rezultātu apkopojums un salīdzinājums. Iegūto datu analīzes rezultātā noteikts CFM34 dzinēja augsta spiediena kompresora un turbīnas rotoru piemērotākais materiāls, konstruktīvais izpildījums un veikti secinājumi. Darbs rakstīts latviešu valodā, kas ietver ievadu, 3 nodaļas, secinājumus, izmantoti 15 literatūras avoti, kopējais darba apjoms ir 71 lpp., tajā ir 44 attēli, 21 tabulas, 5 rasējumi.
Atslēgas vārdi Atslēgvārdi: turbīna, kompresors, statiskās slodzes, disks, vārpsta.
Atslēgas vārdi angļu valodā Keywords: turbine, compressor, static load, disk, spindle.
Valoda lv
Gads 2018
Darba augšupielādes datums un laiks 29.05.2018 10:00:45