Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Transportbūves
Nosaukums “Rīgas metropolitēna nepieciešamība”
Nosaukums angļu valodā “Necessity of Riga Metropolitan”
Struktūrvienība 24100 Transportbūvju institūts
Darba vadītājs Juris Smirnovs
Recenzents Jana Grīhhofa, RDPAD projektu nodaļas vadītāja
Anotācija Maģistra darba tēma – „Rīgas metropolitēna nepieciešamība”. Anastasija Dudaļeva. Darba vadītājs: Dr.sc.ing., prof. Juris Smirnovs, Rīgas Tehniskās universitātes Būvniecības inženierzinātņu fakultātes dekāns. Darba mērķis: pārliecināties, ka metropolitēns ir nepieciešams Latvijas iedzīvotājiem, ņemot vērā visus šodien iespējamos pārvietošanas veidus Latvijā. Darba uzdevumi: 1. Izpētīt šīs tēmas zinātnisko literatūru; 2. Izpētīt visus iespējamos pārvietošanas veidus Latvijā; 3. Veikt salīdzinošos eksperimentus par iztērēto laiku/naudu, izmantojot dažādus pārvietošanas līdzekļus; 4. Izanalizēt iegūtos datus, secināt kādam pārvietošanās veidam nepieciešams vairāk laika un kādam - vairāk naudas; 5. Apkopot rezultātus un sniegt secinājumus par to, ka tomēr metro ir nepieciešams Rīgā. Īss raksturojums: plānots izpētīt lielāko daļu no iespējamās literatūras par visiem pārvietošanas transportiem un veidiem gan Latvijā gan ārzemēs. Savā darbā, tieši teorētiskajā daļā, izmantošu, cik iespējams vairāk informācijas, par transporta izmaksām, iespējam un atrašanas vietām. Pētnieciskajā daļā mēģināšu atrast vairākus variantus kā nokļūt no viena punkta un otru punktu. Pētījumā secināts, ka Rīgā ir plaša izvēle kā pārvietoties pa pilsētu. Uzzināju kādos apstākļos tiek pārtraukta metro būvniecība Rīgā. Un secināju ka tomēr metro Rīgā ir gandrīz nepieciešams, jo transportlīdzekļu skaits joprojām palielinās, un sastrēgumi kļūst lielāki. Darba struktūra: darbs sastāv no 15 tabulām, 45 attēliem un 71 bibliogrāfiska nosaukuma izmantoto literatūras avotu sarakstā. Darba apjoms – 101 lapas.
Atslēgas vārdi Atslēgvārdi: autostāvvieta, transportlīdzeklis, motocikls, metro, autobuss, trolejbuss, tramvajs, vilciens, velosipēds, statistika, projekts, būvniecība .
Atslēgas vārdi angļu valodā _parking, vehicle, motorcycle, metro, bus, trolleybus, tram, train, bike, statistics, project, construction_
Valoda lv
Gads 2018
Darba augšupielādes datums un laiks 29.05.2018 09:27:49