Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Elektrotehnoloģiju datorvadība
Nosaukums "Heliostata izmantošana Saules uztvērēju montāžas vietu izvēles paplašināšanai un kopējās sistēmas potenciāla novērtēšana Latvijas apstākļos"
Nosaukums angļu valodā "Utilization of heliostat to extend selection of installation places of Solar receivers and evaluation of system potential in Latvia"
Struktūrvienība 27100 Industriālās elektronikas un elektrotehnikas institūts
Darba vadītājs Aleksandrs Suzdaļenko
Recenzents Ingars Steiks
Anotācija Darbs sadalīts vairākās daļās, kurās apskatīts – saules enerģijas potenciāls gan Latvijā, gan citviet pasaulē, saules enerģijas koncentrēšanas metodes, heliostata uzbūve, heliostata pozicionēšana un aprēķini, kā arī analizēti reāli meteoroloģiskās stacijas dati. Tika apskatīta arī saules kolektoru pozicionēšana uz ziemeļu pusi un heliostatu izmantošana, lai nodrošinātu saules kolektoru darbību. Heliostatu izmantošana dod plašāku iespējamību variēt ar ģeogrāfisko novietojumu un traucēkļiem dabā. Praktiskajā daļā tika analizēti meteoroloģiskās stacijas dati Latvijā un izmantojot programmu Python, aprēķināti azimuta un pacēluma leņķi visam gadam. No iegūtajiem rezultātiem tika izveidoti uzskatāmi grafiki un apskatīta potenciāla heliostatu efektivitāte Latvijas apstākļos. Darba apjoms ir 64 lpp. un iekļautas 6 tabulas, 43 attēli un 19 izmantoto literatūras avotu.
Atslēgas vārdi Heliostats, saules enerģija, saules gaismas koncentrēšana, saules gaismas atstarošana
Atslēgas vārdi angļu valodā Heliostat, solar, solar energy, solar concentrating, solar reflecting
Valoda lv
Gads 2018
Darba augšupielādes datums un laiks 28.05.2018 15:58:43