Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Elektrotehnoloģiju datorvadība
Nosaukums PHES hidroagregātu eļļas spiedieniekārtu sūkņu vadības automātikas shēmas modernizācija
Nosaukums angļu valodā PHES Hydraulic Unit Oil Pressure Equipment Pump Control Automation Chart Modernization
Struktūrvienība 27100 Industriālās elektronikas un elektrotehnikas institūts
Darba vadītājs A.Šenfelds
Recenzents
Anotācija Inženierprojekta tēma ir „Pļaviņu HES hidroagregātu eļļas spiedieniekārtu sūkņu vadības automātikas shēmas modernizācija ”. Inženierprojekta mērķis ir iepazīt Pļaviņu HES uzbūvi, hidroagregātu vadības sistēmu, izpētīt tās darbības principu, un gūt ieskatu iespējai modernizēt esošo eļļas spiediena iekārtu sūkņu vadības shēmu, kas šobrīd ir izveidota ar elektromehāniskajiem relejiem un herkonu slēdžiem, aizstājot tos ar mūsdienīgiem programmējamiem loģiskajiem kontrolieriem. Darbs sastāv no 41 lapaspuses, tas satur 22 attēlus, 1 pielikumu, tajā ir atsauces uz 10 informācijas avotiem.
Atslēgas vārdi Inženierprojekta mērķis ir iepazīt Pļaviņu HES uzbūvi, hidroagregātu vadības sistēmu, izpētīt tās darbības principu, un gūt ieskatu iespējai modernizēt esošo eļļas spiediena iekārtu sūkņu vadības shēmu, kas šobrīd ir izveidota ar elektromehāniskajiem relejiem un herkonu slēdžiem, aizstājot tos ar mūsdienīgiem programmējamiem loģiskajiem kontrolieriem.
Atslēgas vārdi angļu valodā The aim of the engineering project is to get acquainted with the design of Plavinas HPP, hydroelectric unit governing system, to study in great detail its operation principle and to get an insight into the possibility of modernizing the existing oil pressure equipment pump control circuitry, which is currently created by electromechanical relays and reed switches, replacing them with modern programmable logic controllers.
Valoda lv
Gads 2018
Darba augšupielādes datums un laiks 28.05.2018 13:13:52