Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Ekonomika
Nosaukums "Kriptovalūtu tirgus un tā risku novērtējums"
Nosaukums angļu valodā "Market of Cryptocurrencies and Its Risk Assessment"
Struktūrvienība 22000 Inženierekonomikas un vadības fakultāte
Darba vadītājs Inna Dovladbekova
Recenzents Lektors L.Budņiks
Anotācija Bakalaura darba tēma ir “ Kriptovalūtas tirgus un tā risku novērtējums”. Darba autors ir Ņikita Ksenzovs. Darba vadītājs ir Prof. Dr. oec. Inna Dovladbekova. Bakalaura darbs sastav no ievada, trīm pamatdaļām, secinājumiem un priekšlikumiem un izmantotas literatūras saraksta. Darba pirmā nodaļa ietvēr sevī kriptovalūtu teoretisko pamatojumu. Tiek apkopoti dati par kriptovalūtu būtību un veidiem, tiek apskatīta kriptovalūtu attīstības vēsture. Tiek veikta kriptovalūtu salīdzinoša analīze ar tradicionālām valūtām, kā arī tiek apskātīti riski, saistītie ar kriptovalūtu tirgu. Otrā nodaļā ir izanalizēti statistiskie dati par kopējo situāciju kriptovalūtu tirgū, kā arī ir veida 3 vispopulārāko kriptovalūtu analīze.. Trešā nodaļā ir veikta kriptovalūtu tirgus risku analīze uz kuras bāzes ir veikta Bitcoin cenas prognoze uz 2018 gadu.. Pētījuma mērķis ir veikt kriptovalūtas tirgus un tas risku analīzi Mērķa sasniegšanai tika izvirzīti un izpildīti sēkojošie uzdevumi: 1) Izanalizēt kriptovalūtu būtību, veidus un attīstības vēsturi; 2) Veikt kriptovalūtas tirgus analīzi; 3) Veikt kriptovaltas tirgus risku analīzi; 4) Noteikt kriptovalūtu priekšrocības un trūkumus; 5) Veikt bitcoin cenas prognozi; 6) Veikt secinājumus par darbā iegūtajiem rezultātiem un izvirzīt priekšlikumus. Bakalaura darbs sastāv no: 62 lapām, 24 attēliem, 30 literatūras un informācijas avotiem. Bakalaura darbs ir izstrādāts latviešu valodā Rīgā 2018. gadā.
Atslēgas vārdi Kriptovalūtu tirgus, kriptovalūta, kriptovalūtu tirgus riski, Blockchain, kriptovalūtu tirgus kapitalizācija, mainings.
Atslēgas vārdi angļu valodā Crytptocurrency market, cryptocurrency, cryptocurrency market risks, Blockchain, cryptocurrency market capitalization, mining.
Valoda lv
Gads 2018
Darba augšupielādes datums un laiks 22.05.2018 13:30:43