Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Bachelor
Title of the study programm Economics
Title in original language "Kriptovalūtu tirgus un tā risku novērtējums"
Title in English "Market of Cryptocurrencies and Its Risk Assessment"
Department 22000 Faculty of Engineering Economics and Management
Scientific advisor Inna Dovladbekova
Reviewer Lektors L.Budņiks
Abstract Bakalaura darba tēma ir “ Kriptovalūtas tirgus un tā risku novērtējums”. Darba autors ir Ņikita Ksenzovs. Darba vadītājs ir Prof. Dr. oec. Inna Dovladbekova. Bakalaura darbs sastav no ievada, trīm pamatdaļām, secinājumiem un priekšlikumiem un izmantotas literatūras saraksta. Darba pirmā nodaļa ietvēr sevī kriptovalūtu teoretisko pamatojumu. Tiek apkopoti dati par kriptovalūtu būtību un veidiem, tiek apskatīta kriptovalūtu attīstības vēsture. Tiek veikta kriptovalūtu salīdzinoša analīze ar tradicionālām valūtām, kā arī tiek apskātīti riski, saistītie ar kriptovalūtu tirgu. Otrā nodaļā ir izanalizēti statistiskie dati par kopējo situāciju kriptovalūtu tirgū, kā arī ir veida 3 vispopulārāko kriptovalūtu analīze.. Trešā nodaļā ir veikta kriptovalūtu tirgus risku analīze uz kuras bāzes ir veikta Bitcoin cenas prognoze uz 2018 gadu.. Pētījuma mērķis ir veikt kriptovalūtas tirgus un tas risku analīzi Mērķa sasniegšanai tika izvirzīti un izpildīti sēkojošie uzdevumi: 1) Izanalizēt kriptovalūtu būtību, veidus un attīstības vēsturi; 2) Veikt kriptovalūtas tirgus analīzi; 3) Veikt kriptovaltas tirgus risku analīzi; 4) Noteikt kriptovalūtu priekšrocības un trūkumus; 5) Veikt bitcoin cenas prognozi; 6) Veikt secinājumus par darbā iegūtajiem rezultātiem un izvirzīt priekšlikumus. Bakalaura darbs sastāv no: 62 lapām, 24 attēliem, 30 literatūras un informācijas avotiem. Bakalaura darbs ir izstrādāts latviešu valodā Rīgā 2018. gadā.
Keywords Kriptovalūtu tirgus, kriptovalūta, kriptovalūtu tirgus riski, Blockchain, kriptovalūtu tirgus kapitalizācija, mainings.
Keywords in English Crytptocurrency market, cryptocurrency, cryptocurrency market risks, Blockchain, cryptocurrency market capitalization, mining.
Language lv
Year 2018
Date and time of uploading 22.05.2018 13:30:43