Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Ekonomika
Nosaukums "Darījumu ar kriptovalūtām attīstība pasaules valstīs"
Nosaukums angļu valodā "Development of Operations with Cryptocurrencies in Countries around the World"
Struktūrvienība 22000 Inženierekonomikas un vadības fakultāte
Darba vadītājs Nadežda Semjonova
Recenzents Lektors K. Plotka
Anotācija Bakalaura darba tēma ir “Darījumu ar kriptovalūtam attīstība pasaules valstīs”. Darba vadītāja - Mg. oec., docente (prakt.) Nadežda Semjonova. Bakalaura darba autore ir Aleksandra Andreičenko. Bakalaura darba mērķis – Novērtēt kriptovalūtu darījumu attīstību pasaules valstīs. Bakalaura darbs ir sadalīts trijās nodaļās: ievads, teorētiskā daļa un analītiska daļa. Teorētiskā daļā tika izpētīts kriptovalūtas jēdziens un tās būtība, kā arī kopējas tendences kriptovalūtas sfērā. Savukārt praktiskajā daļa ir sadalīta divās apakšnodaļās. Pirmajā tika izanalizēta kriptovalūtas tirgus attīstība, to kapitalizācija un lietotāju skaita izmaiņas. Precīzāk tika izanalizētas trīs kriptovalūtas. Otrajā daļā tika izvēlētas 7 valstis, kur darījumi ar kriptovalūtu ir noteiktajā pakāpē legalizēti, tika apskatīti legalizācijas iemesli un to ietekme; kā arī bija izpētītas trīs valstis, kur darījumi ar kriptovalūtām ir pēc valsts likumiem ierobežoti, vai aizliegti. Bakalaura darbā tika pievērsta uzmanība kriptovalūtas sfēras ekspertu viedokļiem, lai rastos priekšstats par tālāko šī sfēras attīstību. Darba beigās bija izvirzīti secinājumi un izstrādāti priekšlikumi. Pēc izstrādāta darba apkopošanas, tika secināts, ka vairākums pasaules valstu attiecās pret kriptovalūtu pozitīvi, ļauj to izmantot, kā maksāšanas līdzekli starp lietotājiem, tomēr daudzas valstis nesteidzās to legalizēt un pielīdzināt pie reālas valūtas augstas risku pakāpes dēļ. Bakalaura darbā ir: 63 lpp., 14 attēli, 54 izmantoti literatūras un informācijas avoti, 1 pielikums. Bakalaura darbs izstrādāts latviešu valodā Rīgā, 2018. gadā. Kriptovalūta, darījumi ar kriptovalūtu, blokķēde, kriptovalūtas tirgus, kriptovalūtas birža, blokķēdes lietotājs, kriptovalūtas ražošana.
Atslēgas vārdi Kriptovalūta, darījumi ar kriptovalūtu, blokķēde, kriptovalūtas tirgus, kriptovalūtas birža, blokķēdes lietotājs, kriptovalūtas ražošana.
Atslēgas vārdi angļu valodā Crypto currency, Transactions with Crypto currency, Blockchain, Crypto currency market, Crypto currency Exchange, crypto currency users, Crypto currency production.
Valoda lv
Gads 2018
Darba augšupielādes datums un laiks 22.05.2018 13:05:47