Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Elektrotehnoloģiju datorvadība
Nosaukums "Vieglā autotransporta degvielas patēriņa samazināšanas iekārtas ar fotoelektrisko avoutu integrēšanu virsbūvē izpēte un izveide"
Nosaukums angļu valodā "Study and implementation of device for fuel consumption reduction in light motor vehicles by integrating photovoltaic sources in coachbuilder"
Struktūrvienība 27100 Industriālās elektronikas un elektrotehnikas institūts
Darba vadītājs Pāvels Suskis
Recenzents M. Stunda
Anotācija Bakalaura darbā ir iekļauta informācija par videi draudzīgu enerģijas iegūšanas veidu – fotoelektriskiem pārveidotajiem un to pielietošanu vieglajā autotransportā. Darbā tiek apskatīta fotoelektrisko elementu galvenā ražošanas materiālā iegūšana un elementu ražošanas process. Apskatīti dažādi fotoelektrisko elementu tipi, to darbības principi, uzbūve, tehniskie parametri un elementu klasifikācija. Tiek apskatīta fotoelektrisko saules bateriju moduļu darbība un to efektīva izmantošana. Apskatīta informācija par akumulatoriem, to uzbūvi un darbību. Izpētīti akumulatoru uzlādes kontrolleri un to veidi. Darbā tiek izveidots un pētīts, reāls konstruktīvs risinājums, kas paredz fotoelektrisko elementu uzstādīšanu uz vieglās automašīnas virsbūves. Izveidota sistēma, kura nodrošina saules baterijas un transportlīdzekļa elektrosistēmas normālu savstarpēju darbību. Ir veikti aprēķini un iegūti rezultāti, kas attēlo sistēmas lietderību un efektivitāti. Dotā tēma mūsdienās ir aktuāla, pieaugošs pieprasījums pēc elektriskās enerģijas, ierobežotie fosilā kurināmā krājumi, vides piesārņojums un globālās klimata pārmaiņas pēdējos gados pasaulē izraisa pastiprinātu interesi par atjaunojamiem enerģijas resursiem. Darba apjoms ir 79 lapas, tas iekļauj 53 attēlus un 14 tabulas. Darbā izmantots 21 literatūras avots.
Atslēgas vārdi Vieglā autotransporta degvielas patēriņa samazināšanas iekārtas ar fotoelektrikso avotu integrēšanu virsbūvē izpēte un izveide
Atslēgas vārdi angļu valodā Study and implementation of device for fuel consumption reduction in light motor vehicles by integrating photovoltaic sources in coachbuilder
Valoda lv
Gads 2018
Darba augšupielādes datums un laiks 18.05.2018 00:40:48