Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Computerised Control of Electrical Technologies
Title in original language "Vieglā autotransporta degvielas patēriņa samazināšanas iekārtas ar fotoelektrisko avoutu integrēšanu virsbūvē izpēte un izveide"
Title in English "Study and implementation of device for fuel consumption reduction in light motor vehicles by integrating photovoltaic sources in coachbuilder"
Department Institute of Industrial Electronics and Electrical Engineering
Scientific advisor Pāvels Suskis
Reviewer M. Stunda
Abstract Bakalaura darbā ir iekļauta informācija par videi draudzīgu enerģijas iegūšanas veidu – fotoelektriskiem pārveidotajiem un to pielietošanu vieglajā autotransportā. Darbā tiek apskatīta fotoelektrisko elementu galvenā ražošanas materiālā iegūšana un elementu ražošanas process. Apskatīti dažādi fotoelektrisko elementu tipi, to darbības principi, uzbūve, tehniskie parametri un elementu klasifikācija. Tiek apskatīta fotoelektrisko saules bateriju moduļu darbība un to efektīva izmantošana. Apskatīta informācija par akumulatoriem, to uzbūvi un darbību. Izpētīti akumulatoru uzlādes kontrolleri un to veidi. Darbā tiek izveidots un pētīts, reāls konstruktīvs risinājums, kas paredz fotoelektrisko elementu uzstādīšanu uz vieglās automašīnas virsbūves. Izveidota sistēma, kura nodrošina saules baterijas un transportlīdzekļa elektrosistēmas normālu savstarpēju darbību. Ir veikti aprēķini un iegūti rezultāti, kas attēlo sistēmas lietderību un efektivitāti. Dotā tēma mūsdienās ir aktuāla, pieaugošs pieprasījums pēc elektriskās enerģijas, ierobežotie fosilā kurināmā krājumi, vides piesārņojums un globālās klimata pārmaiņas pēdējos gados pasaulē izraisa pastiprinātu interesi par atjaunojamiem enerģijas resursiem. Darba apjoms ir 79 lapas, tas iekļauj 53 attēlus un 14 tabulas. Darbā izmantots 21 literatūras avots.
Keywords Vieglā autotransporta degvielas patēriņa samazināšanas iekārtas ar fotoelektrikso avotu integrēšanu virsbūvē izpēte un izveide
Keywords in English Study and implementation of device for fuel consumption reduction in light motor vehicles by integrating photovoltaic sources in coachbuilder
Language lv
Year 2018
Date and time of uploading 18.05.2018 00:40:48