Studiju veids |
bakalaura profesionālās studijas |
Studiju programmas nosaukums |
Visaptverošā kvalitātes vadība |
Nosaukums |
"Paškontroles sistēmas pilnveide AS "Lido" |
Nosaukums angļu valodā |
"Improvement of Self-monitoring System in the "Lido" JSC" |
Struktūrvienība |
22000 Inženierekonomikas un vadības fakultāte |
Darba vadītājs |
Jānis Pildavs |
Recenzents |
Mg.oec., Maira Sapata |
Anotācija |
Bērziņa I. Paškontroles sistēmas pilnveide AS LIDO / I.Bērziņa, J.Pildavs. – Rīga: RTU IEVF RKI Kvalitātes tehnoloģiju katedra, bakalaura profesionālo studiju programma „Visaptverošā kvalitātes vadība”, 2018. - 73lpp. Bakalaura darbs rakstīts latviešu valodā, to veido ievads, trīs daļas, secinājumi un priekšlikumi. Darba apjoms ir 60 lpp., tajā iekļauti 12 attēli, 24 tabulas, 2 formulas. Izmantotās literatūras un avotu sarakstā ietverti: 16 avoti latviešu un 6 angļu valodā. Darbam pievienoti 7 pielikumi. Darba mērķis ir izpētīt un izanalizēt uzņēmumā notiekošo paškontroles sistēmu, identificēt kādos posmos ir konstatētas neatbilstības un to rašanās cēloņus un izveidot praktiskus ieteikumus paškontroles sistēmas vājo posmu likvidēšanai, kā arī sniegt informāciju par ieguvumiem paškontroles sistēmas pilveidošanai, pamatojot kādas izmaksas tiks samazinātas. Pirmajā darba daļā ir veikts paškontroles un HACCP sistēmas apskats. Tika apskatīts normatīvā regulējuma ietekme uz paškontroles sistēmu un pārtikas nekaitīgumu. Veikts apskats par kvalitātes metodēm un noteikti pielāgojumi par FMEA, „pieci kāpēc” un audita izmantošanu paškontroles sistēmas analīzei un pilnveidei, ņemot vērā uzņēmuma specifiku. Otrajā darba daļā tika veikts uzņēmuma procesu un sistēmas apskats, paškontroles sistēmas un HACCP audita analīze, kā arī apkopotas atklātās nepilnības un sniegtas korektīvās rīcības. Trešajā darba daļā tika izstrādāts iepriekšējā daļā sniegto korektīvo rīcību ieviešanas plāns un attēlota to ieviešanas effektivitāte. Nozīmīgākie secinājumi un priekšlikumi ir, ka uzņēmuma paškontroles sistēmai ir problēmas ar:
1. Korektīvo darbību veikšanu atbilstoši procesam vai to neesamība, kuru pilnveidei ir jāizstrādā darbinieku apmācību pilnveide, iekļaujot praktiskās apmācības;
2. Pagatavotās produkcijas reģistrēšanu, kuras pilnveidei ir jāizstrādā plūsmas shēma un reģistrācijas veidlapa;
3. Atbilstošas apdraudējuma analīzes veikšanu, kuras pilnveidei ir jāpilnveido HACCP sistēmu apdraudējumu analīzes jomā;
4. Patiesas informācijas sniegšana par izejvielu atlaidināšanu pierakstu lapās, kuras pilnveidei ir nepieciešams sniegt HACCP metožu nodrošinājumu darbavietās. |
Atslēgas vārdi |
Paškontroles sistēma, HACCP, Pārtikas nekaitīgums |
Atslēgas vārdi angļu valodā |
Self-monitoring System, HACCP, food safety |
Valoda |
lv |
Gads |
2018 |
Darba augšupielādes datums un laiks |
15.05.2018 23:33:15 |