Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Apģērbu un tekstila tehnoloģija
Nosaukums Nacionālo bruņotu spēku uzkabes sistēmas
Nosaukums angļu valodā Load Bearing Armor Systems of National Armed Forces
Struktūrvienība 14D00 Dizaina tehnologiju institūts
Darba vadītājs Dr.sc.ing. Ausma VIĻUMSONE
Recenzents Mg.sc.ing. Iveta ĀBELE
Anotācija Anna Tarasenko Nacionālo bruņotu spēku uzkabes sistēmas [Maģistra darbs] Rīgas Tehniskā universitāte, DTI, ATTK, Rīga – 2018., - 129 lpp. Maģistra darbā izstrādāti priekšlikumi NBS bruņu uzkabes sistēmas pilnveidošanai un piedāvāta NBS uzkabes sistēmas tehniskā specifikācija. Apkopotas galvenās standartizētās prasības bruņu uzkabes sistēmai. Apskatīti NBS izmantojamās uzkabes vestes un izvirzīti ieteikumi uzkabes sistēmas iztrādei. Darbā tika veikta patentēto materiālu un tirgū pieejamo uzkabes sistēmu izpēte. Lai noteiktu, kas ir būtisks un raksturīgs bruņu uzkabes sistēmām, tika veikta to sistematizācija pēc konstruktīvajām un funkcionālajām pazīmēm. Kopumā ir analizēti 12 patenti un 32 vadošo zīmolu piedāvātās uzkabes vestes. Tika noskaidrots obligātais minimālais uzkabes ekipējums. Teorētiski izpētītas un analizētas kravas pārnēsāšanas metodes un smagumu pārnēsāšanas izraisītas veselības problēmas. Tika izstrādāti ieteikumi medicīnisko problēmu samazināšanai. Maģistra darbā izstrādāts NBS bruņu uzkabes vestes prototips, veikta uzkabes sistēmas testēšana karavīra specifiskajās pozās un izpildot raksturīgās kustības. Darba apjoms 95 lappuses pamatsadaļās, 129 lappuses kopā ar pielikumiem, darbā ir 66 attēli, 27 tabulas, 5 pielikumi un 129 informācijas avoti.
Atslēgas vārdi Bruņu uzkabes sistēma, pārnesāšanas metodes, izvīrzāmās prasības, slodzes sadalījums, uzkabes vestes izstrāde.
Atslēgas vārdi angļu valodā Load Bearing Armor Systems, Methods of Load Carriage, Suggested Requirements, Distribution of Load, Load Bearing Vest Development.
Valoda lv
Gads 2018
Darba augšupielādes datums un laiks 01.02.2018 21:58:00