Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Būvniecība
Nosaukums Tērauda virsmu aizsardzība
Nosaukums angļu valodā Protection of steel surface
Struktūrvienība 24000 Būvniecības inženierzinātņu fakultāte
Darba vadītājs Mārtiņš Vilnītis
Recenzents Ģirts Frolovs
Anotācija Maģistra darba mērķis ir izpētīt materiālus tērauda konstrukciju aizsardzībai no dažādām ķīmiskām iedarbībām, kā rezultātā būtiski tiek ietekmēts terauda konstrukciju kalpošanas laiks. Pētījumā ir izmantoti trīs atšķirīgi pārklājumu materiāli, kurus paredzēts izmantot tērauda konstrukciju aizsardzībai, piemēram, biogāzes uzglabāšanas iekārtās. Eksperimenta rezultātā tērauda plāksnes ar izmēriem atbilstoši ISO 2812 standartam tiek pārklātas ar šiem materiāliem, ievietotas konteineros ar dažādām ķīmiskām vielām un pakļautas to iedrabībai 28 dienas. Pēc tam paraugi tika izņemti no konteineriem un analizēti, lai noskaidrotu kā pārklājuma materiālus ir ietekmējušas ķīmiskās reakcijas. Pētījuma noslēgumā, testēšanai piemēroti eksperimentālie paraugi tika novērtēti ar stiprības pārbaudēm, un visbeidzot tika izdarīti secinājumi vai pārklājuma materiāli var tikt izmantoti esošās un jaunās tērauda konstrukcijās, kuras pakļautas ķīmisko vielu iedarbībai.
Atslēgas vārdi Koster PS-Flex Koster EM VS Koster aizsardzība pret koroziju, izturības tests, izvilkdams, apaļa tērauda gabali, epoksīda metāla korozijas tērauda virsmas, pārklājuma materiālu iedarbību uz citiem šķidrumiem sekas, tad ūdens.
Atslēgas vārdi angļu valodā koster PS-Flex, Koster EM-VS, Koster corrosion protection, strength test of pulling out,circular steel pieces, epoxy metal, effects of corrosion on steel surface, coating materials to the effects of liquids other then water.
Valoda eng
Gads 2018
Darba augšupielādes datums un laiks 20.01.2018 20:00:30