Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Civil Engineering
Title in original language Tērauda virsmu aizsardzība
Title in English Protection of steel surface
Department 24000 Faculty of Civil Engineering
Scientific advisor Mārtiņš Vilnītis
Reviewer Ģirts Frolovs
Abstract Maģistra darba mērķis ir izpētīt materiālus tērauda konstrukciju aizsardzībai no dažādām ķīmiskām iedarbībām, kā rezultātā būtiski tiek ietekmēts terauda konstrukciju kalpošanas laiks. Pētījumā ir izmantoti trīs atšķirīgi pārklājumu materiāli, kurus paredzēts izmantot tērauda konstrukciju aizsardzībai, piemēram, biogāzes uzglabāšanas iekārtās. Eksperimenta rezultātā tērauda plāksnes ar izmēriem atbilstoši ISO 2812 standartam tiek pārklātas ar šiem materiāliem, ievietotas konteineros ar dažādām ķīmiskām vielām un pakļautas to iedrabībai 28 dienas. Pēc tam paraugi tika izņemti no konteineriem un analizēti, lai noskaidrotu kā pārklājuma materiālus ir ietekmējušas ķīmiskās reakcijas. Pētījuma noslēgumā, testēšanai piemēroti eksperimentālie paraugi tika novērtēti ar stiprības pārbaudēm, un visbeidzot tika izdarīti secinājumi vai pārklājuma materiāli var tikt izmantoti esošās un jaunās tērauda konstrukcijās, kuras pakļautas ķīmisko vielu iedarbībai.
Keywords Koster PS-Flex Koster EM VS Koster aizsardzība pret koroziju, izturības tests, izvilkdams, apaļa tērauda gabali, epoksīda metāla korozijas tērauda virsmas, pārklājuma materiālu iedarbību uz citiem šķidrumiem sekas, tad ūdens.
Keywords in English koster PS-Flex, Koster EM-VS, Koster corrosion protection, strength test of pulling out,circular steel pieces, epoxy metal, effects of corrosion on steel surface, coating materials to the effects of liquids other then water.
Language eng
Year 2018
Date and time of uploading 20.01.2018 20:00:30