Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids inženiera profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Ugunsdrošība un civilā aizsardzība
Nosaukums Ugunsdrošības prasību pilnveidošana kokapstrādes ražotnēs
Nosaukums angļu valodā Improvement of Fire Safety Requirements in Wood Processing Plants
Struktūrvienība 22000 Inženierekonomikas un vadības fakultāte
Darba vadītājs M.Ziemelis
Recenzents J.Kisļaks, Dr.sc.ing.
Anotācija Diplomprojekta tēma ir „Ugunsdrošības prasību pilnveidošana kokapstrādes ražotnēs”. Darbs sastāv no vairākām daļām un nodaļām. Analītiskajā daļā, tiek veikts apkopojums un analizētas problēmas par ugunsgrēkiem, kuri izcēlušies kokapstrādes ražošanas uzņēmumos Latvijā no 2012.-2016.gadam, saskaņā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta reģionu iesūtītiem datiem. Teorētiskā daļā, tiek apskatīts, kādi ir kokapstrādes ražotņu ugunsgrēku bīstamie faktori, kas var veicināt ugunsgrēka izcelšanos un sekmēt tā izplatīšanās iespējas, kā arī radīt sprādziena iespējamību. Kādas inženierkomunikācijas ir kokapstrādes ražotnēs un kādas ir ugunsdrošības prasības, kas jāievēro tās ekspluatējot . Kādi ir ugunsgrēku riski, kā tie tiek identificēti, ka arī tiek izvērtēts risks darbiniekiem, kā to samazināt vai izslēgt. Kā arī tiek izvērtētas ugunsdzēsības iekārtas un aprīkojums, evakuācijas ceļu un izeju skaits, evakuācijas laiks, avārijas evakuācijas apgaismojums, ugunsdrošībā lietojamās zīmes. Praktiskajā daļā, tiek apskatīts ugunsgrēku riska faktoru prioritārs sadalījums un vadāmība, kā arī veikta konkrēta kokapstrādes uzņēmuma ugunsgrēka riska novērtējums. Veikts ugunsdzēsības aparātu aprēķins vairākos variantos, ņemot vērā iekšējās inženierkomunikācijas. Diplomprojekta apjoms- 70 lapaspuses, 10 attēli un 18 tabulas. Darbā tika izmantoti 15 literatūras avoti.
Atslēgas vārdi kokapstrādes ražotņu ugunsgrēku bīstamie faktori, kas var veicināt ugunsgrēka izcelšanos un sekmēt tā izplatīšanās iespējas, kā arī radīt sprādziena iespējamību. Kādas inženierkomunikācijas ir kokapstrādes ražotnēs un kādas ir ugunsdrošības prasības, kas jāievēro tās ekspluatējot . Kādi ir ugunsgrēku riski, kā tie tiek identificēti.
Atslēgas vārdi angļu valodā woodworking plant fire dangerous factors that may contribute to the outbreak of the fire and to facilitate its distribution capabilities, as well as the cause of the explosion. Some utilities are woodworking plants and what are the fire safety requirements to be met by its use. What are the risks of fire, how they are identified that are also assessed the risk for employees, and reduce or eliminate them.
Valoda lv
Gads 2018
Darba augšupielādes datums un laiks 19.01.2018 16:55:18