Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Ģeomātika
Nosaukums "Inklinometru pielietojums inženierbūvju monitoringā"
Nosaukums angļu valodā "The use of inclinometers in monitoring of geotechnical structures"
Struktūrvienība 24100 Transportbūvju institūts
Darba vadītājs Mārtiņš Reiniks
Recenzents Armands Celms
Anotācija Rīgas Tehniskās universitātes Ģeomātikas katedrā izstrādātajā maģistra darbā “Inklinometru pielietojums inženierbūvju monitoringā” tiek pētīta inklinometru un inklinometru sistēmu uzbūve, darbības principi un to pielietošanas iespējas inženierbūvju stāvokļa kontrolē. Maģistra darbā apskatīti inženierbūvju klasifikācijas pamatprincipi Latvijā un Eiropā, būvju monitoringa veidi un metodes, kā arī apskatīti normatīvi, kas regulē būvju deformāciju novērojumu nepieciešamību un izpildi. Darbā uzskaitīti inklinometru un inklinometru sistēmu veidi, aprakstīta instrumentu un sistēmu instalācija un ekspluatācija. Pētīti un aprakstīti datu apstrādes un analīzes procesi, analizētas biežāk izplatītās problēmsituācijas. Darba noslēgumā apskatītas alternatīvas metodes grunts deformāciju noteikšanai. Inklinometru mērījumi ir augstas precizitātes monitoringa metode grunts horizontālo un vertikālo deformāciju novērojumiem, ko iespējams pielietot dažāda veida inženierbūvju stāvokļa kontrolē.
Atslēgas vārdi Inženierbūves, būvju monitorings, deformāciju novērojumi, grunts nobīdes, inklinometri, automatizētās datu savākšanas sistēmas, agrās brīdināšanas sistēmas.
Atslēgas vārdi angļu valodā Geotechnical structures, geotechnical monitoring, deformation monitoring, soil shifting, inclinometer, automatic data aquisition systems, early warning systems.
Valoda lv
Gads 2018
Darba augšupielādes datums un laiks 17.01.2018 14:51:51