Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Būvniecība
Nosaukums "Liellaiduma tērauda pārseguma racionālo parametru analīze"
Nosaukums angļu valodā "Rational parameters analyze of long - span steel roof"
Struktūrvienība 24000 Būvniecības inženierzinātņu fakultāte
Darba vadītājs Mārtiņš Vilnītis
Recenzents Rihards Gailītis
Anotācija Maģistra darba tēma ir “Liellaiduma tērauda pārseguma racionāloparametru analīze”. Darbā tiek apskatīti ekonomiski izdevīgākie liellaiduma tērauda pārseguma varianti basketbola hallei ar 200 – 250 skatītāju vietām, par pamatu ņemot kopējo konstrukcijas svaru. Darbā tiek apskatīti dažādi pārseguma veidi un izvēlēts labākais variants – tērauda lokveida kopne. Loka laidums tiek pieņemts 40 m. Tiek apskatīti 27 varianti, lai atrastu racionālākos parametrus, mainot pārseguma soli no 3 m – 7 m, pārseguma augstumu no 10 m – 20 m un kopnes segment skaitu no 40 gb. – 20 gb. Loks tiek slogots ar pārseguma, vēja un sniega slodzi. Lokveida kopnes elementu izmēri tiek pieņemti, tiek aprēķinātas piepūles izmantojot datorprogrammu AXIS VM13 Evaluation un pārbaudīta to nestspēja atbilstoši 3. Eirokodeksam. Iegūtos rezultātus – ēkas kopņu kopējais svars, augšjoslas asspēks N, augšjoslas moments M, augšjoslas šķērsspēks V, stiepto atgāžņu C1 asspēks N, spiesto atgāžņu T1 asspēks N, apakšjoslas asspēks N, pārvietojums pa X asi un pārvietokums pa Y asi, ievadīja datorprogrammā EdaOpt, iegūstot grafisku rezultātu un regresijas koeficientus, kas parādīja mainīgo faktoru ietekmi uz optimizācijas parametriem. Vislielākā ietekme bija pārseguma augstumam, kaut arī pārsegumu solim un segmentu skaitam arī bija liela ietekme. Salīdzinot izdevīgākos eksperimenta rezultātus un analītiski iegūtos rezultātus, tika konstatēts, ka tie ir ļoti līdzīgi. Tas nozīmē, ka eksperimentos iegūtie rezultāti ir reāli. Maģistra darbs uzrakstīts latviešu valodā. Darba saturs: 109 lpp. teksta, 105 attēli, 55 tabulas un 40 izmatotās literatūras avoti.
Atslēgas vārdi Maģistra darba tēma ir “Liellaiduma tērauda pārseguma racionāloparametru analīze”. Darbā tiek apskatīti ekonomiski izdevīgākie liellaiduma tērauda pārseguma varianti basketbola hallei ar 200 – 250 skatītāju vietām, par pamatu ņemot kopējo konstrukcijas svaru.
Atslēgas vārdi angļu valodā The topic of this Master thesis is “Rational Parameter’s Analyze of Long-span Steel Roof”. The thesis explores various types of steel roof for a basketball hall with a capacity of 200-250 people.
Valoda lv
Gads 2018
Darba augšupielādes datums un laiks 16.01.2018 12:32:47