Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Arhitektūra
Nosaukums Publiskā telpa perimetrālās apbūves iekšpagalmos
Nosaukums angļu valodā Public Space in the Courtyards of the Perimeter Blocks
Struktūrvienība 26000 Arhitektūras fakultāte
Darba vadītājs A.Viļuma
Recenzents Dokt. S.Freimane
Anotācija Pēdējās desmitgadēs iedzīvotāju skaits pilsētās ir strauji pieaudzis. Nepieciešamība pēc jauniem mājokļiem, novedusi pie blīvas apdzīvotības un motorizēto transportlīdzekļu pieauguma. Perimetrālās apbūves iekšpagalmi tiek izmantoti kā stāvlaukumi, kas izskauž citu funkciju iespējamību. Līdz ar to publiskā telpa iekšpagalmos ir nesakārtota un nedroša. Ir nepieciešami pasākumi, kas veicinātu to attīstību. Bakalaura darbā “Publiskā telpa perimetrālās apbūves iekšpagalmos” tiek meklētas publiskās telpas attīstības iespējas perimetrālās apbūves iekšpagalmos. Darbs sastāv no trīs daļām, kur pirmajā daļā tiek apkopota informācija par iekšpagalmu veidošanas procesiem un labiekārtojuma elementiem. Otrajā daļā tiek raksturota publiskās telpas nozīme, kā arī definētas publiskās un privātās telpas robežas un to pakāpeniskā pāreja. Trešajā daļā tiek analizētas iekšpagalmu attīstības iespējas. Bakalaura darbs sastāv no 44 lapaspusēm, 10 ilustrācijām, 3 pielikumiem un 46 izmantotiem literatūras avotiem.
Atslēgas vārdi iekšpagalmi, publiska telpa, privāta telpa, daļēji privātā, daļēji publiska, labiekārtojums, perimetrālā apbūve.
Atslēgas vārdi angļu valodā Courtyards, public space, private space, semi-private, semi-public, space detailing, perimeter block
Valoda lv
Gads 2018
Darba augšupielādes datums un laiks 15.01.2018 23:40:31