Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Bachelor
Title of the study programm Architecture
Title in original language Publiskā telpa perimetrālās apbūves iekšpagalmos
Title in English Public Space in the Courtyards of the Perimeter Blocks
Department Institute of Arhitecture and Design
Scientific advisor A.Viļuma
Reviewer Dokt. S.Freimane
Abstract Pēdējās desmitgadēs iedzīvotāju skaits pilsētās ir strauji pieaudzis. Nepieciešamība pēc jauniem mājokļiem, novedusi pie blīvas apdzīvotības un motorizēto transportlīdzekļu pieauguma. Perimetrālās apbūves iekšpagalmi tiek izmantoti kā stāvlaukumi, kas izskauž citu funkciju iespējamību. Līdz ar to publiskā telpa iekšpagalmos ir nesakārtota un nedroša. Ir nepieciešami pasākumi, kas veicinātu to attīstību. Bakalaura darbā “Publiskā telpa perimetrālās apbūves iekšpagalmos” tiek meklētas publiskās telpas attīstības iespējas perimetrālās apbūves iekšpagalmos. Darbs sastāv no trīs daļām, kur pirmajā daļā tiek apkopota informācija par iekšpagalmu veidošanas procesiem un labiekārtojuma elementiem. Otrajā daļā tiek raksturota publiskās telpas nozīme, kā arī definētas publiskās un privātās telpas robežas un to pakāpeniskā pāreja. Trešajā daļā tiek analizētas iekšpagalmu attīstības iespējas. Bakalaura darbs sastāv no 44 lapaspusēm, 10 ilustrācijām, 3 pielikumiem un 46 izmantotiem literatūras avotiem.
Keywords iekšpagalmi, publiska telpa, privāta telpa, daļēji privātā, daļēji publiska, labiekārtojums, perimetrālā apbūve.
Keywords in English Courtyards, public space, private space, semi-private, semi-public, space detailing, perimeter block
Language lv
Year 2018
Date and time of uploading 15.01.2018 23:40:31