Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Datorsistēmas
Nosaukums Mākonī bāzētas kravas automašīnu pārvaldības sistēmas izstrāde
Nosaukums angļu valodā Development of the Cloud-Based Lorry Management System
Struktūrvienība 12300 Lietišķo datorsistēmu institūts
Darba vadītājs P.Rusakovs, Dr.sc.ing.
Recenzents SIA "ABC software", Zinātnisko pētījumu un produktu attīstības departamenta vadītājs, Dr. sc. ing. V.Zabiņako
Anotācija Mūsdienās daļa no uzņēmumu izstrādātām IT sistēmām ir izvietota uz to piederošiem serveriem uzņēmuma iekšējā datortīklā. Uzņēmumi saskaras ar uzturēšanas, slodzes un izmaksu problēmām. Maģistra darba risinājums parāda, kā izveidot mākoņa risinājumu, kurš ir ekonomiski izdevīgāks nekā lokāli izvietots risinājums uzņēmuma iekšējā datortīklā. Risinājums tiek veidots kravas transportlīdzekļu pārvaldībai, jo loģistikas sistēmām ir nepieciešams ekonomiski izdevīgs, dažādu slodžu izturīgs, elastīgs un mērogojams mākoņa risinājums. Maģistra darbā tiek aprakstīts biznesa scenārijs, risinājuma prasību specifikācija un risinājuma projektējums. Darba beigās tiek testēta risinājuma ātrdarbība un parādīti risinājuma ieviešanas soļi. Darba ietvaros tika izstrādāta tīmekļa lietojumprogramma un Android mobilā lietojumprogramma, kuras komunicē ar Azure Service Fabric klasteri. Klasteris nodrošina dažādas mākoņdatošanas platformas priekšrocības.
Atslēgas vārdi Mākoņdatošana, dalītā sistēma, Azure Service Fabric, Mikropakalpojumi, Android lietojumprogramma, Angular lietojumprogramma.
Atslēgas vārdi angļu valodā Cloud computing, Distributed system, Azure Service Fabric, Microservices, Android application, Angular application.
Valoda lv
Gads 2018
Darba augšupielādes datums un laiks 15.01.2018 18:26:06