Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Computer Systems
Title in original language Mākonī bāzētas kravas automašīnu pārvaldības sistēmas izstrāde
Title in English Development of the Cloud-Based Lorry Management System
Department 12300 Institute of Applied Computer Systems
Scientific advisor P.Rusakovs, Dr.sc.ing.
Reviewer SIA "ABC software", Zinātnisko pētījumu un produktu attīstības departamenta vadītājs, Dr. sc. ing. V.Zabiņako
Abstract Mūsdienās daļa no uzņēmumu izstrādātām IT sistēmām ir izvietota uz to piederošiem serveriem uzņēmuma iekšējā datortīklā. Uzņēmumi saskaras ar uzturēšanas, slodzes un izmaksu problēmām. Maģistra darba risinājums parāda, kā izveidot mākoņa risinājumu, kurš ir ekonomiski izdevīgāks nekā lokāli izvietots risinājums uzņēmuma iekšējā datortīklā. Risinājums tiek veidots kravas transportlīdzekļu pārvaldībai, jo loģistikas sistēmām ir nepieciešams ekonomiski izdevīgs, dažādu slodžu izturīgs, elastīgs un mērogojams mākoņa risinājums. Maģistra darbā tiek aprakstīts biznesa scenārijs, risinājuma prasību specifikācija un risinājuma projektējums. Darba beigās tiek testēta risinājuma ātrdarbība un parādīti risinājuma ieviešanas soļi. Darba ietvaros tika izstrādāta tīmekļa lietojumprogramma un Android mobilā lietojumprogramma, kuras komunicē ar Azure Service Fabric klasteri. Klasteris nodrošina dažādas mākoņdatošanas platformas priekšrocības.
Keywords Mākoņdatošana, dalītā sistēma, Azure Service Fabric, Mikropakalpojumi, Android lietojumprogramma, Angular lietojumprogramma.
Keywords in English Cloud computing, Distributed system, Azure Service Fabric, Microservices, Android application, Angular application.
Language lv
Year 2018
Date and time of uploading 15.01.2018 18:26:06