Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Transportbūves
Nosaukums “3D projektēšana un būvniecības automatizācija” (“Seguma atjaunošana Kooperatīva ielā no Jūrmalas gatves līdz Slokas ielai”)
Nosaukums angļu valodā “3D Designing and Construction Automatization” (“Resurfacing in Kooperatīva Street from Jūrmalas Avenue to Slokas Street”)
Struktūrvienība 24100 Transportbūvju institūts
Darba vadītājs J.Bidzāns
Recenzents
Anotācija Bakalaura darbs izstrādāts Rīgas Tehniskās Universitātes Buvniecības Inženierzinātņu fakultātē, Transportbūvju institūtā par tēmu: “3D projektēšana un būvniecības automatizācija”. Darba mērķis ir iepazīties ar trīsdimensionāla projekta veidošanas procesiem un būvniecības automatizācijas sistēmu veidiem. Darba uzdevumi ir 3D projekta analizēšana vienas lietotnes vidē, datu apstrāde vienas lietotnes ietvaros un apskatīt automatizācijas procesu veidus un efektivitāti. Tika iegūta 3D projekta tapšanas gaita, ieskats datu apstrādes procesā. Darbā tika kategorizēti un apskatīti automatizācijas sistēmu veidi, kā arī noskaidrots automatizētu sistēmu priekšrocības un effektivitāte pār tradicionālajām metodēm. Šādu sistēmas integrēšanas procesa atvieglošanai nepieciešama lielāka sadarbība starp projektēšanas un būvniecības industrijām. Bakalaura darbs sastāv no: 46 lpp., 32 attēliem, 3 tabulām un 14 informācijas avotiem. Inženierprojekts izstrādāts Rīgas Tehniskās Universitātes Buvniecības Inženierzinātņu fakultātē, Transportbūvju institūtā par tēmu: “Kooperatīva ielas pārbūve Rīgā”. Darba mērķis ir iztrādāt pārbūves projektu Kooperatīva ielai posmā no Jūrmalas gatves līdz Slokas ielai, pārbūvēt segas konstrukciju, atjaunot ietvju segumu, kā arī nodrošināt lietus ūdens novadi. Darbā tika analizēta projektēšanas uzsākšanai nepieciešamā dokumentācija. Tika veikti satiksmes intensitātes, galveno trases parametru, ceļa segas, mākslīgās inženierbūves un darba daudzumu aprēķini. Tika izstrādāti detalizēti rasējumi un aprakstīti drošības, aizsardzības un būvdarbu veikšanas pasākumi objektā. Inženierprojekts sastāv no: 107 .lpp., 15 attēliem, 18 tabulām, 10 rasējumiem, 16 informācijas avotiem.
Atslēgas vārdi automatizācija, 3D, projektēšana, ceļu būvniecība, projekts
Atslēgas vārdi angļu valodā automatization, 3D, designing, designe, civil construction
Valoda lv
Gads 2017
Darba augšupielādes datums un laiks 11.01.2018 09:59:00