Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Dzelzceļa transports
Nosaukums Kravas masas noteikšanas metodikas izpēte un datorizētas vadības sistēmas izstrāde
Nosaukums angļu valodā Research of cargo mass determination methodology and development of computerized control system
Struktūrvienība 25500 Transporta institūts
Darba vadītājs Mihails Gorobecs
Recenzents EEF profesors Anatolijs Ļevčenkovs
Anotācija Šis maģistra darbs ir veltīts kravas masas noteikšanas metodikas izpētei un datorizētas vadības sistēmas izstrādei. Tā galvenais mērķis ir izstrādāt jaunu kravas masas noteikšanas datorizētas vadības sistēmu, kas nodrošinātu pieļaujamo robežnoviržu aprēķinus kravas masas mērījumu rezultātos nosūtīšanas stacijā un galastacijā un kravas masas mērījumu rezultāta robežatšķirību galastacijā no mērījumu rezultāta nosūtīšanas stacijā, ka arī kravas masas iztrūkuma un pārpalikuma aprēķinu veikšanu ar mainīgo datu ievadi. Priekš tam darba ietvaros ir aprakstīta kravas masas noteikšana, pārbaude un tās rezultāta konstatēšana kravu pārvadājumos starptautiskajā un iekšzemes satiksmē, kravu dabiskā zuduma normas, kravas masas noteikšanas metodika un minēti kravas masas noteikšanas aprēķinu piemēri. Maģistra darba ietvaros autors ir izstrādājis kravas masas noteikšanas datorizētās vadības sistēma, ir aprakstīta tās struktūra un darbība. Maģistra darbs sastāv no 70 lapām, 5 tabulām, 46 attēliem, 22 izmantotās literatūras un citiem informācijas avotiem.
Atslēgas vārdi Jaunas kravas masas noteikšanas datorizētas vadības sistēmas izstrāde, kas nodrošina pieļaujamo robežnoviržu aprēķinus kravas masas mērījumu rezultātos nosūtīšanas stacijā un galastacijā un kravas masas mērījumu rezultāta robežatšķirību galastacijā no mērījumu rezultāta nosūtīšanas stacijā, ka arī kravas masas iztrūkuma un pārpalikuma aprēķinu veikšanu
Atslēgas vārdi angļu valodā Development of new computerized control system for cargo mass determination, which provides permissible limit variance calculations in cargo mass measurements at departure station and destination station, and also calculations of cargo mass measurement result limit deviation at destination station from measurement result at departure station; calculations of cargo mass shortage and surplus.
Valoda lv
Gads 2018
Darba augšupielādes datums un laiks 10.01.2018 20:56:57