Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Railway Transport
Title in original language Kravas masas noteikšanas metodikas izpēte un datorizētas vadības sistēmas izstrāde
Title in English Research of cargo mass determination methodology and development of computerized control system
Department
Scientific advisor Mihails Gorobecs
Reviewer EEF profesors Anatolijs Ļevčenkovs
Abstract Šis maģistra darbs ir veltīts kravas masas noteikšanas metodikas izpētei un datorizētas vadības sistēmas izstrādei. Tā galvenais mērķis ir izstrādāt jaunu kravas masas noteikšanas datorizētas vadības sistēmu, kas nodrošinātu pieļaujamo robežnoviržu aprēķinus kravas masas mērījumu rezultātos nosūtīšanas stacijā un galastacijā un kravas masas mērījumu rezultāta robežatšķirību galastacijā no mērījumu rezultāta nosūtīšanas stacijā, ka arī kravas masas iztrūkuma un pārpalikuma aprēķinu veikšanu ar mainīgo datu ievadi. Priekš tam darba ietvaros ir aprakstīta kravas masas noteikšana, pārbaude un tās rezultāta konstatēšana kravu pārvadājumos starptautiskajā un iekšzemes satiksmē, kravu dabiskā zuduma normas, kravas masas noteikšanas metodika un minēti kravas masas noteikšanas aprēķinu piemēri. Maģistra darba ietvaros autors ir izstrādājis kravas masas noteikšanas datorizētās vadības sistēma, ir aprakstīta tās struktūra un darbība. Maģistra darbs sastāv no 70 lapām, 5 tabulām, 46 attēliem, 22 izmantotās literatūras un citiem informācijas avotiem.
Keywords Jaunas kravas masas noteikšanas datorizētas vadības sistēmas izstrāde, kas nodrošina pieļaujamo robežnoviržu aprēķinus kravas masas mērījumu rezultātos nosūtīšanas stacijā un galastacijā un kravas masas mērījumu rezultāta robežatšķirību galastacijā no mērījumu rezultāta nosūtīšanas stacijā, ka arī kravas masas iztrūkuma un pārpalikuma aprēķinu veikšanu
Keywords in English Development of new computerized control system for cargo mass determination, which provides permissible limit variance calculations in cargo mass measurements at departure station and destination station, and also calculations of cargo mass measurement result limit deviation at destination station from measurement result at departure station; calculations of cargo mass shortage and surplus.
Language lv
Year 2018
Date and time of uploading 10.01.2018 20:56:57