Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Materiālzinātnes
Nosaukums Polidimetilsiloksāna bāzēti triboelektriskie nanoģeneratori.
Nosaukums angļu valodā Polydimethylsiloxane based triboelectric nanogenerators.
Struktūrvienība 14000 Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultāte
Darba vadītājs Dr.sc.ing. Andris Šutka, Dr.sc.ing. Kaspars Mālnieks
Recenzents Dr. phys. Artis Linarts
Anotācija Bakalaura darbā tika noskaidrota polidimetilsiloksāna slāņa biezuma un triboelektrisko slāņu relatīvā novietojuma ietekme uz ģenerēto spriegumu. Pārbaudīti tika četri dažādi slāņu novietojumi un četri dažādi slāņu biezumi, lai noskaidrotu efektīvāko. Eksperimentālajā gaitā paraugi tika testēti pie dažādām pretestībām, lai noteiktu lielāko iespējamo ģenerētās jaudas vērtību. Eksperimentālajā gaitā tika noteikts, ka efektīvākais slāņu novietojums ir, kad PDMS ir tiešā veidā uzklāts uz ITO un tam pretī ir novietots PET slānis, kuram aizmugurē ir ITO. Slāņa biezums pie kura tika novērota augstākā ģenerētā sprieguma vērtība ir 0.13 mm. Jauda uz laukuma vienību pie šī biezuma ir aptuveni 120 W/m2. Darbs sastāv no 43 lapaspusēm, 17 attēliem, 8 tabulām, tika apskatīti 37 literatūras avoti.
Atslēgas vārdi Triboelektriskie nanoģeneratori, polidimetilsiloksāns, indija alvas oksīds, polietilēna tereftalāts, alternatīvās enerģijas ieguves.
Atslēgas vārdi angļu valodā Triboelectric nanogenerators, polydimethylsiloxane, indium tin oxide, polyethylene terephtalate, alternative energy gathering
Valoda lv
Gads 2017
Darba augšupielādes datums un laiks 12.06.2017 15:07:55