Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Bachelor
Title of the study programm Materials Science
Title in original language Polidimetilsiloksāna bāzēti triboelektriskie nanoģeneratori.
Title in English Polydimethylsiloxane based triboelectric nanogenerators.
Department 14000 Faculty of Material Science and Applied Chemistry
Scientific advisor Dr.sc.ing. Andris Šutka, Dr.sc.ing. Kaspars Mālnieks
Reviewer Dr. phys. Artis Linarts
Abstract Bakalaura darbā tika noskaidrota polidimetilsiloksāna slāņa biezuma un triboelektrisko slāņu relatīvā novietojuma ietekme uz ģenerēto spriegumu. Pārbaudīti tika četri dažādi slāņu novietojumi un četri dažādi slāņu biezumi, lai noskaidrotu efektīvāko. Eksperimentālajā gaitā paraugi tika testēti pie dažādām pretestībām, lai noteiktu lielāko iespējamo ģenerētās jaudas vērtību. Eksperimentālajā gaitā tika noteikts, ka efektīvākais slāņu novietojums ir, kad PDMS ir tiešā veidā uzklāts uz ITO un tam pretī ir novietots PET slānis, kuram aizmugurē ir ITO. Slāņa biezums pie kura tika novērota augstākā ģenerētā sprieguma vērtība ir 0.13 mm. Jauda uz laukuma vienību pie šī biezuma ir aptuveni 120 W/m2. Darbs sastāv no 43 lapaspusēm, 17 attēliem, 8 tabulām, tika apskatīti 37 literatūras avoti.
Keywords Triboelektriskie nanoģeneratori, polidimetilsiloksāns, indija alvas oksīds, polietilēna tereftalāts, alternatīvās enerģijas ieguves.
Keywords in English Triboelectric nanogenerators, polydimethylsiloxane, indium tin oxide, polyethylene terephtalate, alternative energy gathering
Language lv
Year 2017
Date and time of uploading 12.06.2017 15:07:55