Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Materiālzinātnes
Nosaukums Bērza saplākšņa ražošanas blakusproduktu izmantošana koksnes kompozītu materiālu uz polipropilēna bāzes iegūšanai.
Nosaukums angļu valodā Utilization of the birch wood plywood production by-products for preparing of wood plastic composites based on polypropylene.
Struktūrvienība 14000 Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultāte
Darba vadītājs Dr. sc. ing. J. Kajaks, Mg. sc. ing. K. Kalniņš
Recenzents Dr. sc.ing. J. Ozoliņš
Anotācija Maģistra darbā ir izpētīta bērza saplākšņa ražošanas blakusproduktu (saplākšņa slīpēšanas putekļi) izmantošanas iespējas koksnes šķiedru kompozīta uz polipropilēna bāzes iegūšanai. Darbā ir noteiktas materiāla fizikāli – mehāniskās īpašības stiepē, liecē, kā arī kompozīta triecienizturība, virsmas mikrocietība, reoloģiskās, ūdens sorbcijas īpašības un ar SEM palīdzību mēģināts noskaidrot kompozīta sagraušanas mehānismu. Darbs satur ievadu, literatūras apskatu, secinājumus no literatūras apskata, galvenos darba uzdevumus, metodisko un eksperimentālo daļu, secinājumus un izmantotās literatūras sarakstu. Darbs ir uzrakstīts latviešu valodā, tā apjoms ir 79 lpp. Tas satur: 44 attēlus, 8 tabulas, 2 formulas un tajā ir izmantoti 101 literatūras avoti.
Atslēgas vārdi Polipropilēns, bērza saplākšņa ražošanas blakusprodukti, koksnes šķiedru kompozītu modificēšana, ūdens sorbcija, fizikāli-mehāniskās īpašības
Atslēgas vārdi angļu valodā Polypropylene, birch plywood industry by-product, wood plastic composite modification methods, water absorption, physical-mechanical properties
Valoda lv
Gads 2017
Darba augšupielādes datums un laiks 11.06.2017 16:53:55