Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Aviācijas transports
Nosaukums Sintaktisko putu kompozītu cenosfēru ar dabisko saistvielu raksturojums un to pielietojumi.
Nosaukums angļu valodā Characteristics of syntactic foam composite of cenospheres with natural binders and their applications.
Struktūrvienība 25100 Aeronautikas institūts
Darba vadītājs Dr.sc.ing. V.Lapkovskis
Recenzents Dr.habil.sc.ing. V.Pavelko
Anotācija ABSTRAKTS Par iespēju atrast aizvietotājus polimērus izmantoti aviācijas nozarē pētījums. Polimēri ir ļoti dārgi, toksiski, spraiga ražot, kaitīgas apkārtējai videi, kas nav pārstrādājami, uzliesmojošu un smagāki nekā daudziem citiem materiāliem. Šis pētījums ir nodrošināt kompozītmateriālus ar sintaktiskām putu tehnoloģiju, kas sastāv no Cenosfēru un dabas organisko saistvielu. Par polimēriem aizstājējs būtu lēti, nav toksisks, videi draudzīgs, viegli pārstrādājams, nedegoša un gaismas svērto. Būtu arī jāņem vērā, ka šie sintaktisko putu materiālu nedrīkst traucēt mehānismus vai mehāniskās un fiziskās standartus, kas nepieciešami, lai gaisa kuģi, vai aviācijas nozarē. Pētījums un pētniecība ir bijusi uzraudzībā kvalificētu profesoriem un precīza novērtēšana ir bijis un kas ir jādara. Blīvumu, kompresijas izturības rādītāji ir precīzi un pietiekami piemērots šiem sintaktisko putu kompozītu ar Cenosfēru un dabas organiskām saistvielām, lai veiktu vairāk modernu pētniecības un eksperimentēšanu.
Atslēgas vārdi : sintaktisko putu, Cenosfēru, dabas organiskās saistvielas, blīvums, kompresijas testu, polimēri, mikroskopiskā morfoloģija, aviācijas lauka, lidmašīnas, materiālzinātnēs.
Atslēgas vārdi angļu valodā syntactic foam, cenospheres, natural organic binders, density, compression test, polymers, microscopic morphology, aviation field, aircrafts, material sciences.
Valoda eng
Gads 2017
Darba augšupielādes datums un laiks 08.06.2017 16:10:14