Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Aviācijas transports
Nosaukums Aviācijas dzinēja "RB 211-535E4" augsta spiediena kompresora un turbīnas rotoru savienojuma posma aprēķins un šīs konstrukcijas pilnveidošanas varianta izpēte.
Nosaukums angļu valodā Calculation of the Connection Stage of High Pressure Compressor and Turbine Rotors of “RB 211-535E4” Aviation Engine and Study of a Way of Improving the Structure.
Struktūrvienība 25100 Aeronautikas institūts
Darba vadītājs Ilmārs Ozoliņš
Recenzents Nikolajs Kuļešovs
Anotācija Bakalaura darba tēma ir “Aviācijas dzinēja RB211-535E4 augsta spiediena kompresora un turbīnas rotoru savienojuma posma aprēķins un šīs konstrukcijas pilnveidošanas varianta izpēte”. Šajā darbā tiek pētīta dotā dzinēja augstspiediena pakāpes turbīna un kompresors. Darbs tiek pētīts un aprēķināts datorizēti pielietojot “Solidwork 2016” iebūvētu simulācijas programmu, kā arī dotās programmas modelēšanas daļu. Darba mērķis ir sprieguma analīzi no temperatūras un centrbēdzes radītu spēku ietekmes. Darbā tika iegūts, ka dzinēja augstspiediena sadaļā mainot dzesēšanu uz lielāku temperatūru, rodas lielāki iekšējie spriegumi turbīnas diskā. Kompresora sadaļa ir tā konstrukcijas daļa, kura var iztikt bez modifikācijām. Titāna tipa sakausējumi ir spējīgi izturēt augstspiediena turbīnas spriegumus pie minimālām darba temperatūrām. Salīdzinot materiālus, tas ir Ti-13-11-3, Ti-8-MN ar IN718, titāns sāk sagrūt pie 9300 apg/min, kamēr niķelis ir vēl spējīgs iegūt lielākus apgriezienus. Iespējami priekšlikumi būtu uzlabot galīgo elementu savstarpējo mijiedarbību, kad temperatūras tiek iesaistītas aprēķinā, jo līdz šim brīdim darbu veicot, samazinot galīgos elementus slodzes izkliede pēc rezultātiem aprēķinos tika vērotas kā kļūdainas, kas varēja iespaidot rezultātus. Darbs uzrakstīts latviešu valodā ar 36 attēliem, 6 tabulām, 9 izmantotām literatūras avotiem, 62 lapu, 3 rasējumu
Atslēgas vārdi RB211-535E4 slodzes aprēķins
Atslēgas vārdi angļu valodā RB211-535E4 Strain analysis
Valoda lv
Gads 2017
Darba augšupielādes datums un laiks 05.06.2017 13:52:18