Studiju veids |
maģistra profesionālās studijas |
Studiju programmas nosaukums |
Inovācijas un uzņēmējdarbība |
Nosaukums |
"Biznesa modeļa izstrāde jauna ātrās ēdināšanas restorāna darbības uzsākšanai" |
Nosaukums angļu valodā |
"New Fast Food Restaurant Business Model Development" |
Struktūrvienība |
22000 Inženierekonomikas un vadības fakultāte |
Darba vadītājs |
Mikus Dubickis |
Recenzents |
Modris Ozoliņš, docents (prakt.), Dipl.ing., MBA, SPN |
Anotācija |
Darba mērķis ir izveidot uz tirgus vajadzībām balstītu ātrās apkalpošanas restorāna biznesa modeli tālākai uzņēmējdarbības uzsākšanai.
Pirmajā darba daļā tika veikta teorētiskās bāzes izveidošana. Daļas ietvaros ir apskatītas dažādās biznesa modelēšanas metodes, kas tika salīdzinātas ar mērķi izvēlēties tālākai izstrādei vispiemērotāko metodi.
Otrajā darba daļā autore veic pasaules ēdināšanas nozares apskatu un analizē Latvijas ēdināšanas nozares attīstības tendences, kā arī dažādus svarīgus ekonomiskus rādītājus, kas ietekmē nozares attīstību. Šajā darba daļā ir veikta potenciālo klientu aptauja un aptaujas rezultātu analīze ar mērķi definēt klientu vajadzības un prasības.
Trešajā darba daļā, balstoties uz pirmās un otrās daļas literatūras, pētniecisko rakstu izpētes un analīzes rezultātiem, autore izveidoja restorāna biznesa modeļi, mārketinga stratēģiju un veica projekta finanšu aprēķinus. |
Atslēgas vārdi |
biznesa modelis, vērtības radīšana un notvēršana, nozares analīze |
Atslēgas vārdi angļu valodā |
Business model, value creation, value capture, fast food industry |
Valoda |
lv |
Gads |
2017 |
Darba augšupielādes datums un laiks |
02.06.2017 13:10:13 |