Form of studies |
Professional Master |
Title of the study programm |
Innovations and Entrepreneurship |
Title in original language |
"Biznesa modeļa izstrāde jauna ātrās ēdināšanas restorāna darbības uzsākšanai" |
Title in English |
"New Fast Food Restaurant Business Model Development" |
Department |
22000 Faculty of Engineering Economics and Management |
Scientific advisor |
Mikus Dubickis |
Reviewer |
Modris Ozoliņš, docents (prakt.), Dipl.ing., MBA, SPN |
Abstract |
Darba mērķis ir izveidot uz tirgus vajadzībām balstītu ātrās apkalpošanas restorāna biznesa modeli tālākai uzņēmējdarbības uzsākšanai.
Pirmajā darba daļā tika veikta teorētiskās bāzes izveidošana. Daļas ietvaros ir apskatītas dažādās biznesa modelēšanas metodes, kas tika salīdzinātas ar mērķi izvēlēties tālākai izstrādei vispiemērotāko metodi.
Otrajā darba daļā autore veic pasaules ēdināšanas nozares apskatu un analizē Latvijas ēdināšanas nozares attīstības tendences, kā arī dažādus svarīgus ekonomiskus rādītājus, kas ietekmē nozares attīstību. Šajā darba daļā ir veikta potenciālo klientu aptauja un aptaujas rezultātu analīze ar mērķi definēt klientu vajadzības un prasības.
Trešajā darba daļā, balstoties uz pirmās un otrās daļas literatūras, pētniecisko rakstu izpētes un analīzes rezultātiem, autore izveidoja restorāna biznesa modeļi, mārketinga stratēģiju un veica projekta finanšu aprēķinus. |
Keywords |
biznesa modelis, vērtības radīšana un notvēršana, nozares analīze |
Keywords in English |
Business model, value creation, value capture, fast food industry |
Language |
lv |
Year |
2017 |
Date and time of uploading |
02.06.2017 13:10:13 |