Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Ekonomika
Nosaukums “Cenu veidošanas politika farmācijas nozarē”
Nosaukums angļu valodā "Pricing Policy in the Pharmaceutical Sector"
Struktūrvienība 22000 Inženierekonomikas un vadības fakultāte
Darba vadītājs Prof. I.Voronova
Recenzents Asoc.prof. T.Survilo
Anotācija Maģistra darba tēma ir “Cenu veidošanas politika farmācijas nozarē”. Darba autore, Santa Ivanova. Darba vadītāja, RTU prof., Dr., oec., Irina Voronova. Darbs satur 96 lappuses, 39 attēlus, 18 tabulas un 7 pielikumus. Maģistra darba “Cenu veidošanas politika farmācijas nozarē” mērķis ir izprast cenu veidošanos politiku farmācijas nozarē, kā veidojas farmaceitisko produktu vērtība un izmaksas, izprast tirgus attīstību un valsts kompensācijas apmērus. Maģistra darbs sastāv no 3 galvenām daļām, kas ietver teorētisko raksturojumu, analītisko daļu un zinātniski pētniecisko. Katru no mums skar farmācijas nozare. Farmācijas nozares produkcija spēj uzturēt vai uzlabot veselības stāvokli. Cenu veidošanās politikai farmācijā ir specifiskas iezīmes. Oriģināliem un patentbrīviem medikamentiem ir savas priekšrocības un trūkumi. Viens no galvenajiem faktoriem, kas ietekmē cenu veidošanos un tirgus attīstību ir patentbrīvo medikamentu ienākšana tirgū. Tirgus analīzes dati parāda, ka tirgus attīstās līdz ar pacientu saslimšanu. Patentbrīvie medikamenti ļauj ietaupīt pacientu un valsts līdzekļus.
Atslēgas vārdi cenu veidošanās politika, farmācijas tirgus, IMS Datawiev7, NVD, recepšu medikamenti, bezrecepšu medikamenti, oriģināli medikamenti, patentbrīvi medikamenti.
Atslēgas vārdi angļu valodā Pricing policy, pharmaceutical market, IMS Datawiev7, NHS, prescription drugs, nonprescription drugs, original drugs, generic drugs.
Valoda lv
Gads 2017
Darba augšupielādes datums un laiks 21.05.2017 21:33:17