Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Economics
Title in original language “Cenu veidošanas politika farmācijas nozarē”
Title in English "Pricing Policy in the Pharmaceutical Sector"
Department 22000 Faculty of Engineering Economics and Management
Scientific advisor Prof. I.Voronova
Reviewer Asoc.prof. T.Survilo
Abstract Maģistra darba tēma ir “Cenu veidošanas politika farmācijas nozarē”. Darba autore, Santa Ivanova. Darba vadītāja, RTU prof., Dr., oec., Irina Voronova. Darbs satur 96 lappuses, 39 attēlus, 18 tabulas un 7 pielikumus. Maģistra darba “Cenu veidošanas politika farmācijas nozarē” mērķis ir izprast cenu veidošanos politiku farmācijas nozarē, kā veidojas farmaceitisko produktu vērtība un izmaksas, izprast tirgus attīstību un valsts kompensācijas apmērus. Maģistra darbs sastāv no 3 galvenām daļām, kas ietver teorētisko raksturojumu, analītisko daļu un zinātniski pētniecisko. Katru no mums skar farmācijas nozare. Farmācijas nozares produkcija spēj uzturēt vai uzlabot veselības stāvokli. Cenu veidošanās politikai farmācijā ir specifiskas iezīmes. Oriģināliem un patentbrīviem medikamentiem ir savas priekšrocības un trūkumi. Viens no galvenajiem faktoriem, kas ietekmē cenu veidošanos un tirgus attīstību ir patentbrīvo medikamentu ienākšana tirgū. Tirgus analīzes dati parāda, ka tirgus attīstās līdz ar pacientu saslimšanu. Patentbrīvie medikamenti ļauj ietaupīt pacientu un valsts līdzekļus.
Keywords cenu veidošanās politika, farmācijas tirgus, IMS Datawiev7, NVD, recepšu medikamenti, bezrecepšu medikamenti, oriģināli medikamenti, patentbrīvi medikamenti.
Keywords in English Pricing policy, pharmaceutical market, IMS Datawiev7, NHS, prescription drugs, nonprescription drugs, original drugs, generic drugs.
Language lv
Year 2017
Date and time of uploading 21.05.2017 21:33:17