Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Elektrotehnoloģiju datorvadība
Nosaukums "VAS "Starptautiskā lidosta Rīga" trešā perona apgaismojuma sistēmas izpēte un iespējamie risinājumi, lai samazinātu ekspluatācijas un apkalpošanas izdevumus"
Nosaukums angļu valodā "SJSC ''"RIGA" International Airport" third apron lighting system exploration and possible solutions to reduce operational and maintenance costs''
Struktūrvienība 27100 Industriālās elektronikas un elektrotehnikas institūts
Darba vadītājs Pēteris Apse-Apsītis
Recenzents Oļegs Tetervenoks
Anotācija Darba mērķis ir izpētīt „Starptautiskā lidosta „RĪGA”” trešā perona apgaismojuma sistēmu un rast risinājumu, kā samazināt tās ekspluatācijas un apkalpošanas izdevumus. Darbā apskatīta konkrētā perona konfigurācija, esošā apgaismojuma sistēma, tās tehnoloģija, jauda un elektroinstalācija. Veikta esošās apgaismojuma sistēmas gaismas kvalitātes analīze gan veicot mērījumus dabā, gan modelējot DIALux programmā. Veikti aprēķini, lai noteiktu esošās apgaismojuma sistēmas ekspluatācijas un apkalpošanas izmaksas. Apskatīti lidostas pielietojumam atbilstoši modernie apgaismojuma līdzekļi, modelēta to izmantošana konkrētajā gadījumā. Apkopoti modelēšanā iegūtie rezultāti, izvirzīti iespējamie risinājumi perona apgaismojuma sistēmas izmaksu samazināšanai. Darba kopējais apjoms ir 67 lapaspuses, tas satur 3 tabulas, 47 attēlus, 6 pielikumus un 11 informācijas avotu atsauces.
Atslēgas vārdi Lidosta, LED gaismekļi, DIALux, Vizulo, Midstream, Cree.
Atslēgas vārdi angļu valodā Airport, LED luminairies, DIALux, Vizulo, Midstream, Cree.
Valoda lv
Gads 2017
Darba augšupielādes datums un laiks 18.05.2017 15:02:07