Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Computerised Control of Electrical Technologies
Title in original language "VAS "Starptautiskā lidosta Rīga" trešā perona apgaismojuma sistēmas izpēte un iespējamie risinājumi, lai samazinātu ekspluatācijas un apkalpošanas izdevumus"
Title in English "SJSC ''"RIGA" International Airport" third apron lighting system exploration and possible solutions to reduce operational and maintenance costs''
Department Institute of Industrial Electronics and Electrical Engineering
Scientific advisor Pēteris Apse-Apsītis
Reviewer Oļegs Tetervenoks
Abstract Darba mērķis ir izpētīt „Starptautiskā lidosta „RĪGA”” trešā perona apgaismojuma sistēmu un rast risinājumu, kā samazināt tās ekspluatācijas un apkalpošanas izdevumus. Darbā apskatīta konkrētā perona konfigurācija, esošā apgaismojuma sistēma, tās tehnoloģija, jauda un elektroinstalācija. Veikta esošās apgaismojuma sistēmas gaismas kvalitātes analīze gan veicot mērījumus dabā, gan modelējot DIALux programmā. Veikti aprēķini, lai noteiktu esošās apgaismojuma sistēmas ekspluatācijas un apkalpošanas izmaksas. Apskatīti lidostas pielietojumam atbilstoši modernie apgaismojuma līdzekļi, modelēta to izmantošana konkrētajā gadījumā. Apkopoti modelēšanā iegūtie rezultāti, izvirzīti iespējamie risinājumi perona apgaismojuma sistēmas izmaksu samazināšanai. Darba kopējais apjoms ir 67 lapaspuses, tas satur 3 tabulas, 47 attēlus, 6 pielikumus un 11 informācijas avotu atsauces.
Keywords Lidosta, LED gaismekļi, DIALux, Vizulo, Midstream, Cree.
Keywords in English Airport, LED luminairies, DIALux, Vizulo, Midstream, Cree.
Language lv
Year 2017
Date and time of uploading 18.05.2017 15:02:07