Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Ģeomātika
Nosaukums "Apzināti GNSS traucējumi"
Nosaukums angļu valodā "Deliberate Interference with GNSS signals"
Struktūrvienība 24100 Transportbūvju institūts
Darba vadītājs Mārtiņš Reiniks
Recenzents Jānis Zvirgzds
Anotācija Apzināti radīti traucējumi GNSS signālos apzīmē apzinātu ārēju iejaukšanos GNSS signālos ar mērķi liegt pozicionēšanos, izmantojot šos signālus. Vairāku industriju augstā atkarība no dažādām GNSS sniegtajām funkcijām to padara par potenciālu mērķi dažāda tipa uzbrukumiem. Liela mēroga uzbrukumi, kas var ierobežot vesela reģiona iespējas uztvert kādas GNSS signālus, vai arī apzināti izvēlēts konkrēts uztvērējs, kā signāli tiktu slāpēti vai falsificēti, var radīt ne tikai ievērojamus finansiālus zaudējumus, bet pat apdraudēt cilvēku dzīvības. Šajā pētījumā apskatīti dažādu GNSS pārraidītie signāli un apzinātas potenciālās signālu ierobežošanas metodes. Laukā iegūti mērījumu dati tika apstrādi simulējot potenciālo GNSS signālu slāpētāju ietekmi. Izmantojot laukā iegūtos datus arī tika iegūti pozīcijas risinājumi izmantojot dažādas GNSS un to kombinācijas.
Atslēgas vārdi GNSS, GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou, pozicionēšanās, signālu slāpēšana, signālu falsifikācija, militārā pozicionēšanās, LORAN, eLORAN, DGNSS, DGPS.
Atslēgas vārdi angļu valodā GNSS, GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou, positioning, jamming, spoofing, positioning in military, LORAN, eLORAN, DGNSS, DGPS.
Valoda lv
Gads 2017
Darba augšupielādes datums un laiks 23.01.2017 23:17:47