Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Geomatics
Title in original language "Apzināti GNSS traucējumi"
Title in English "Deliberate Interference with GNSS signals"
Department 24100 Institute of Transport Infrastructure Engineering
Scientific advisor Mārtiņš Reiniks
Reviewer Jānis Zvirgzds
Abstract Apzināti radīti traucējumi GNSS signālos apzīmē apzinātu ārēju iejaukšanos GNSS signālos ar mērķi liegt pozicionēšanos, izmantojot šos signālus. Vairāku industriju augstā atkarība no dažādām GNSS sniegtajām funkcijām to padara par potenciālu mērķi dažāda tipa uzbrukumiem. Liela mēroga uzbrukumi, kas var ierobežot vesela reģiona iespējas uztvert kādas GNSS signālus, vai arī apzināti izvēlēts konkrēts uztvērējs, kā signāli tiktu slāpēti vai falsificēti, var radīt ne tikai ievērojamus finansiālus zaudējumus, bet pat apdraudēt cilvēku dzīvības. Šajā pētījumā apskatīti dažādu GNSS pārraidītie signāli un apzinātas potenciālās signālu ierobežošanas metodes. Laukā iegūti mērījumu dati tika apstrādi simulējot potenciālo GNSS signālu slāpētāju ietekmi. Izmantojot laukā iegūtos datus arī tika iegūti pozīcijas risinājumi izmantojot dažādas GNSS un to kombinācijas.
Keywords GNSS, GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou, pozicionēšanās, signālu slāpēšana, signālu falsifikācija, militārā pozicionēšanās, LORAN, eLORAN, DGNSS, DGPS.
Keywords in English GNSS, GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou, positioning, jamming, spoofing, positioning in military, LORAN, eLORAN, DGNSS, DGPS.
Language lv
Year 2017
Date and time of uploading 23.01.2017 23:17:47