Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Transportbūves
Nosaukums „ Akustisko marķējumu izmantošanas iespēju analīze Latvijā” („Autoceļa P37 Madona - Gulbene posma pārbūve”)
Nosaukums angļu valodā „ Possibility Analysis of Using Acousting Road Markings in Latvia” („Reconstruction of Road P37 Madona_Gulbene Section”)
Struktūrvienība 24100 Transportbūvju institūts
Darba vadītājs J.Smirnovs
Recenzents A.Zariņš, prof.
Anotācija ANOTĀCIJA Bakalaura darba tēma ir ‘’AKUSTISKO MARĶĒJUMU IZMANTOŠANAS IESPĒJU ANALĪZE LATVIJĀ’’. Apzinot ceļu satiksmes negadījumu aprises un raksturu, kā arī ievērtējot drošības uzlabojumu iespējamību ar efektīviem energo ekanomiskiem paņēmieniem nolēmu izpētīt akustisko marķējumu izmantošanas iespējas Latvijā un uzskatu to par vitāli svarīgu. Akustisko marķējumu izmantošanas iespēju analīzei veicu sekojošas darbības 1)Literatūras apkopojums par akustiskajiem marķējumiem un tās analīze 2)Statistikas datu un ietekmes uz satiksmes drošību analīze kā arī pozitīvo un negatīvo foktoru izvērtēšana. 3)Latvijā izveidoto akustisko marķējumu projektu izpēte. Inženierprojekta tēma ir VALSTS REĢIONĀLĀ AUTOCEĻA P37 PĻAVIŅAS – MADONA- GULBENE (NO 87,2 LĪDZ 90,4 KM). Objekta rekonstrukcija inženierprojektam P37 autoceļš “Pļaviņas—Madona—Madona no 87,2 līdz 90,4 km” atrodas Gulbenes novadā, Daukstu pagastā. Pamatojoties uz RTU sniegto inženierprojekta uzdevumu. P37 autoceļš “Pļaviņas—Madona—Madona no 87,2 līdz 90,4 km” ir reģionālais Latvijas autoceļš, kas savieno autoceļu A6 pie Pļaviņām caur Madonu ar Gulbeni. Ceļa garums ir 91,4 km, tas visā garumā klāts ar asfaltbetona segumu un šķērso Pļaviņu, Madonas, Cesvaines un Gulbenes novadus. Rekonstruējamā ceļa posmā nepieciešams nodrošināt perspektīvajai satiksmes intensitātei un sastāvam atbilstošu segas nestspējas un satiksmes drošības līmeni un autobraucēju komfortu, optimizēt ceļa uzturēšanu ziemā un pavasarī. Darbs satur 147 lpp. 30 tabulas, 55 attēlu, 21 rasējumu un 53 literatūras avotus.
Atslēgas vārdi AKUSTISKO MARĶĒJUMU IZMANTOŠANAS IESPĒJU ANALĪZE LATVIJĀ ; VALSTS REĢIONĀLĀ AUTOCEĻA P37 PĻAVIŅAS – MADONA- GULBENE posma rekonstrukcija(NO 87,2 LĪDZ 90,4 KM)
Atslēgas vārdi angļu valodā RUMBLE STRIPE OPPORTUNITY ANALYSIS IN LATVIA; Latvian state regional road P37 PĻAVIŅAS - MADONA- GULBENE reconstruction (FROM 87.2 TO 90.4 KM).
Valoda lv
Gads 2017
Darba augšupielādes datums un laiks 03.01.2017 15:54:46