Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Transportbūves
Nosaukums „Grunts dambju projektēšana” („18.novembra ielas pārbūve posmā no Grodņas līdz Smiļgu ielai Daugavpilī”)
Nosaukums angļu valodā “Design of Earth Dams” (“Reconstruction of 18th November Street Section from Grodna Street to Smilga Street in Daugavpils”)
Struktūrvienība 24100 Transportbūvju institūts
Darba vadītājs A.Zariņš
Recenzents A.Paeglītis, prof.
Anotācija ANOTĀCIJA Bakalaura darbā ir aprakstīts, kā optimizēt grunts dambju konstrukciju, tehniski-ekonomiskajā izaicinājumā. Tās lēmums ir saistīts ar ekonomikas un tehnikas attīstību, ar faktoru analīzi, kas ietekmē darbspēju un celtniecības izmaksas, un visnozīmīgāko izvēli to starpā, ar kritēriju analīzi dambja darbspējā. Darba mērķis ir noskaidrot grunts dambju projektēšanā izplatītākos veidus - noteikt to priekšrocības un trūkumus. Mērķa sasniegšanai izvirzītie uzdevumi: 1. Izpētīt grunts dambjus un to veidus no zinātniskās un tehniskās literatūras avotiem; 2. Iepazīties ar nostiprinājuma veidiem dabā un konstruktīvajiem risinājumiem, zinātniskajā literatūrā, normatīvos un tehniskajos projektos. Inženierprojekta darba ietvaros tika izstrādāts tehniskais projekts „18.novembra ielas rekonstrukcija posmā no Grodņas līdz Smiļģu ielai Daugavpilī”. Projektēšanas darbi izpildīti ar mērķi uzlabot satiksmes drošību rekonstruējamā posmā visiem satiksmes dalībniekiem atbilstoši nākotnes prasībām, nodrošinot perspektīvajai satiksmes intensitātei un sastāvam atbilstošu satiksmes drošības līmeni, komfortu un slodžu izturību. Veicot autoceļa rekonstrukcijas tehnisko projektu, tika izmantoti jaunākie autoceļu projektēšanas standarti, specifikācijas un citi palīgmateriāli. Kopējais darba apjoms ir uz 124 lapaspusēm, kurās ir ietvērtas, tādas sadaļas, kā paskaidrojuma raksts, aprēķini, darba daudzumi un specifikācijas, kā arī 13 tabulas, 31 attēli. Projekts ietver 15 rasējumus un tā izstrādei izmantotas 34 literatūras vienības.
Atslēgas vārdi „Grunts dambju projektēšana” („18.novembra ielas pārbūve posmā no Grodņas līdz Smiļgu ielai Daugavpilī”)
Atslēgas vārdi angļu valodā “Design of Earth Dams” (“Reconstruction of 18th November Street Section from Grodna Street to Smilga Street in Daugavpils”)
Valoda lv
Gads 2016
Darba augšupielādes datums un laiks 03.01.2017 13:48:13