Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Transportbūves
Nosaukums „ Bitumena un minerālmateriāla adhēzijas īpašību noteikšana ar fotoattēlu apstrādes metodi” („Autoceļa P73 posma rekonstrukcija”)
Nosaukums angļu valodā „Determination of Properties of Bitumen and Aggregate Adhesion with Image Processing Method” („Reconstruction of Road P73 Section”)
Struktūrvienība 24100 Transportbūvju institūts
Darba vadītājs V.Haritonovs
Recenzents J.Tihonovs, VAS "LVC"
Anotācija Bakalaura darba tēma ir „bitumena un minerālmateriāla adhēzijas īpašību noteikšana ar fotoattēlu apstrādes metodi”. Darba mērķis ir mēģināt pilnveidot adhēzijas testa rezultātu novērtēšanas fāzi. Veikts īss ieskats populārākajās esošajās adhēzijas testēšanas metodēs. Teorētiskajā daļā ir aplūkoti citu autoru mēģinājumi veikt testēšanas rezultātu analīzi ar fotoattēlu apstrādi. Aprakstīti to fiksētie plusi un mīnusi. Eksperimentālajā daļā tiek veikti vairāki bitumena un minerālmateriālu adhēzijas testi. To rezultāti tiek noteikti gan ar esošo metodi – vizuālo novērtējumu, gan ar fotoattēlu apstrādes metodi. Darba noslēgumā tiek salīdzināti abu metožu iegūtie rezultāti. Rezultātu analīze ļauj veikt ieskatu jaunās, pilnveidotās metodes objektivitātē, precizitātē un nepieciešamībā. Inženierprojekts „Autoceļa P73 Vecumnieki – Nereta – Subate posma rekonstrukcija” izstrādāts saskaņā ar spēkā esošajiem Latvijas valsts standartiem. Rekonstrukcijas posma garums ir 4,1km. Trases sākums atrodas 12. kilometra pirmajā pusē. Bakalaura darbs rakstīts latviešu valodā. Tas satur paskaidrojuma rakstu uz 155 lapām, no kurām 102 lapas ir inženierprojekts un to skaitā 18 lapas ir rasējumi. Darbā iekļautas 33 tabulas un 37 attēli. Darbā izmantoti 16 literatūras avoti.
Atslēgas vārdi „ Bitumena un minerālmateriāla adhēzijas īpašību noteikšana ar fotoattēlu apstrādes metodi” („Autoceļa P73 posma rekonstrukcija”)
Atslēgas vārdi angļu valodā „Determination of Properties of Bitumen and Aggregate Adhesion with Image Processing Method” („Reconstruction of Road P73 Section”)
Valoda lv
Gads 2017
Darba augšupielādes datums un laiks 02.01.2017 10:19:10