Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transportation Engineering
Title in original language „ Bitumena un minerālmateriāla adhēzijas īpašību noteikšana ar fotoattēlu apstrādes metodi” („Autoceļa P73 posma rekonstrukcija”)
Title in English „Determination of Properties of Bitumen and Aggregate Adhesion with Image Processing Method” („Reconstruction of Road P73 Section”)
Department 24100 Institute of Transport Infrastructure Engineering
Scientific advisor V.Haritonovs
Reviewer J.Tihonovs, VAS "LVC"
Abstract Bakalaura darba tēma ir „bitumena un minerālmateriāla adhēzijas īpašību noteikšana ar fotoattēlu apstrādes metodi”. Darba mērķis ir mēģināt pilnveidot adhēzijas testa rezultātu novērtēšanas fāzi. Veikts īss ieskats populārākajās esošajās adhēzijas testēšanas metodēs. Teorētiskajā daļā ir aplūkoti citu autoru mēģinājumi veikt testēšanas rezultātu analīzi ar fotoattēlu apstrādi. Aprakstīti to fiksētie plusi un mīnusi. Eksperimentālajā daļā tiek veikti vairāki bitumena un minerālmateriālu adhēzijas testi. To rezultāti tiek noteikti gan ar esošo metodi – vizuālo novērtējumu, gan ar fotoattēlu apstrādes metodi. Darba noslēgumā tiek salīdzināti abu metožu iegūtie rezultāti. Rezultātu analīze ļauj veikt ieskatu jaunās, pilnveidotās metodes objektivitātē, precizitātē un nepieciešamībā. Inženierprojekts „Autoceļa P73 Vecumnieki – Nereta – Subate posma rekonstrukcija” izstrādāts saskaņā ar spēkā esošajiem Latvijas valsts standartiem. Rekonstrukcijas posma garums ir 4,1km. Trases sākums atrodas 12. kilometra pirmajā pusē. Bakalaura darbs rakstīts latviešu valodā. Tas satur paskaidrojuma rakstu uz 155 lapām, no kurām 102 lapas ir inženierprojekts un to skaitā 18 lapas ir rasējumi. Darbā iekļautas 33 tabulas un 37 attēli. Darbā izmantoti 16 literatūras avoti.
Keywords „ Bitumena un minerālmateriāla adhēzijas īpašību noteikšana ar fotoattēlu apstrādes metodi” („Autoceļa P73 posma rekonstrukcija”)
Keywords in English „Determination of Properties of Bitumen and Aggregate Adhesion with Image Processing Method” („Reconstruction of Road P73 Section”)
Language lv
Year 2017
Date and time of uploading 02.01.2017 10:19:10