Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Būvniecība
Nosaukums "Pašplūstošo betona maisījumu konsistences īpašību testēšana ar RTU plastometru"
Nosaukums angļu valodā "Testing self compacting concrete consistence properties with RTU plastometr"
Struktūrvienība 24000 Būvniecības inženierzinātņu fakultāte
Darba vadītājs Videvuds Ārijs Lapsa
Recenzents Genādijs Šahmenko
Anotācija Maģistra darba ietvaros apskatu pašplūstošo betona maisījuma konsistences jeb plūšanas īpašību testēšanu lauku testos, kā būvlaukumā, rūpnīcās ar Latvijā patentētu invariantu testēšanas metodi RTU plastometru un salīdzinu ar Eironormās zināmjām neinvariantajām metodēm, kā Abrama konuss, L-kaste un V-piltuve. Pētījuma ietvaros tika veikta piecu dažādu pašplūtošo betona maisījumu sastāvu projektēšana, sagatavošana un testēšana gan ar invariantu, gan neinvariantu testēšanas metodi. Pēc iegūto testēšanas un aprēķinu datu apstrādes, iegūstu korelācijas līknes, kuras ļauj no invariantas metodes pāriet uz neinvariantu metodi. Darbs izstrādāts, kā koncentrēts materiāls reoloģisko īpašību pētīšanai, un izmantojams praksē izvēloties racionālāko testēšanas paņēmienu pašplūstošo betonu maisījumu konsistences īpašības noteikšanai ar invariantu testēšanas metodi RTU plastometru. Šajā darbā ir 91 lapaspuses, kas satur 9 nodaļas un 16 apakšnodaļas, tai skaitā 46 attēlus un 20 tabulas.
Atslēgas vārdi Reoloģija; pašplūstošie betona maisījumi (SCC); konsistences jeb plūšanas īpašību testēšanu lauku testos ar RTU plastometru, Abrama konusu, L-kasti un V-piltuvi.
Atslēgas vārdi angļu valodā Rheologi; self compacting concrete (SCC); testing consistence properties with Riga Technical University (RTU) plastometr, Abram’s cone, L-box and V-funnel test.
Valoda lv
Gads 2016
Darba augšupielādes datums un laiks 16.06.2016 08:23:04