Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Materiālzinātnes
Nosaukums ZnO/PMMA nanokompozītu sagatavošana un to īpašības
Nosaukums angļu valodā Preparation and properties of ZnO/PMMA nanocomposites
Struktūrvienība 14000 Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultāte
Darba vadītājs Dr.sc.ing., I.Juhņeviča
Recenzents Dr.phys., vad.pētn. P.Onufrijevs
Anotācija Maģistra darba literatūras apskatā apkopota informācija par kompozītmateriāliem, kas iegūti no polimēra matricas un neorganiskām pildvielām. Vislielākā uzmanība pievērsta ZnO/PMMA nanokompozītam – tika apskatītas tā iegūšanas metodes, īpašības un pielietojums dažādās industrijas nozarēs. Eksperimentālajā daļā tika iegūtas ZnO nanodaļiņas ar divu metožu palīdzību – nogulsnēšanas un sola-gēla metodi. Tālāk tika iegūti ZnO/PMMA nanokompozīti ar “spin-coating” metodi un plāno kārtiņu atliešanas metodi. Iegūtās ZnO nanodaļiņas un ZnO/PMMA nanokompozīti tika analizēti ar tādām pētīšanas metodēm kā dinamiskā gaismas metode daļiņu izmēra noteikšanai, RTG, SEM, FTIR, ASM, UV-Vis, DSK, TGA un foto-luminiscences spektroskopija. Maģistra darbs uzrakstīts latviešu valodā. Darba apjoms 78 lpp. Darbs satur 44 attēlus, 9 formulas, 7 tabulas un izmantoti 61 informācijas avoti.
Atslēgas vārdi PMMA, ZnO, ZnO/PMMA, RTG, SEM, ASM, FTIR, UV-Vis, DSK, TGA, nanodaļiņas, polimēri, solu-gēlu metode, nogulsnēšanas metode, "spin-coating"
Atslēgas vārdi angļu valodā PMMA, ZnO, ZnO/PMMA, XRD, SEM, UV-Vis, AFM, DSC, TGA, FTIR, nanoparticles, polymers, sol-gel method, precipitation method
Valoda lv
Gads 2016
Darba augšupielādes datums un laiks 15.06.2016 00:27:40