Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Biznesa informātika
Nosaukums Informācijas loģistikas atsauces modeļa izstrāde
Nosaukums angļu valodā Development of Information Logistics Reference Model
Struktūrvienība 12300 Lietišķo datorsistēmu institūts
Darba vadītājs Mārīte Kirikova
Recenzents Jānis Grabis
Anotācija Informācijai ir nozīmīga loma katrā organizācijā. Informācijas loģistika tiek izmantota, lai sniegtu pareizu informāciju, pareizā vietā, laikā un kvalitātē. Informācijas loģistika ir noderīga lēmumu pieņemšanai, ko uzskata par informācijas sistēmu izstrādes centrālo mērķi. Maģistra darbā tiek izstrādāts modelis Informācijas loģistikai, kas attēlo, kā informācijas loģistikas struktūra ir veidota, izmantojot informācijas avotu, informācijas procesu un informācijas piegādi. Šī struktūra ir vērsta uz to, lai parādītu informācijas plūsmas procesus organizētā veidā. Informācijas plūsma šajā struktūrā palīdz analizēt, atrast un atrisināt problēmas organizācijā. Šo struktūru var lietot dažādiem informācijas loģistikas mērķiem. Maģistra darbā ir demonstrēta tās izmantošana divos praktiskos piemēros, proti , studijuprocesā universitātē un produkta izstrādes procesā kādā no industrijām. Maģistra darbs satur 80. lapas, 13. attēlus, 3. tabulas, 54. atsauces avotus.
Atslēgas vārdi Informācijas Loģistika, informācijas plūsma, Loģistikas struktūra, informācijas avots, informācijas process, informācijas piegāde un piegādes ķēdes plūsma.
Atslēgas vārdi angļu valodā Information Logistics, information flow, Logistics Framework, information source, information process, information delivery, and supply chain.
Valoda eng
Gads 2016
Darba augšupielādes datums un laiks 09.06.2016 09:48:40