Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Business Informatics
Title in original language Informācijas loģistikas atsauces modeļa izstrāde
Title in English Development of Information Logistics Reference Model
Department 12300 Institute of Applied Computer Systems
Scientific advisor Mārīte Kirikova
Reviewer Jānis Grabis
Abstract Informācijai ir nozīmīga loma katrā organizācijā. Informācijas loģistika tiek izmantota, lai sniegtu pareizu informāciju, pareizā vietā, laikā un kvalitātē. Informācijas loģistika ir noderīga lēmumu pieņemšanai, ko uzskata par informācijas sistēmu izstrādes centrālo mērķi. Maģistra darbā tiek izstrādāts modelis Informācijas loģistikai, kas attēlo, kā informācijas loģistikas struktūra ir veidota, izmantojot informācijas avotu, informācijas procesu un informācijas piegādi. Šī struktūra ir vērsta uz to, lai parādītu informācijas plūsmas procesus organizētā veidā. Informācijas plūsma šajā struktūrā palīdz analizēt, atrast un atrisināt problēmas organizācijā. Šo struktūru var lietot dažādiem informācijas loģistikas mērķiem. Maģistra darbā ir demonstrēta tās izmantošana divos praktiskos piemēros, proti , studijuprocesā universitātē un produkta izstrādes procesā kādā no industrijām. Maģistra darbs satur 80. lapas, 13. attēlus, 3. tabulas, 54. atsauces avotus.
Keywords Informācijas Loģistika, informācijas plūsma, Loģistikas struktūra, informācijas avots, informācijas process, informācijas piegāde un piegādes ķēdes plūsma.
Keywords in English Information Logistics, information flow, Logistics Framework, information source, information process, information delivery, and supply chain.
Language eng
Year 2016
Date and time of uploading 09.06.2016 09:48:40