Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Elektronika
Nosaukums "Modificētas vispārināto telegrāfistu vienādojumu metodes pielietošana lauku aprēķinam viļņvados ar nehomogenitātēm"
Nosaukums angļu valodā "Calculation of Fields in Irregular Waveguides with the Modified Generalized Telegraph Equation Method"
Struktūrvienība 13300 Mikroviļņu inženierijas un elektronikas institūts
Darba vadītājs Jānis Semeņako
Recenzents asoc.prof. A.Gulbis
Anotācija Šinī darbā tiek pētīta modificēta vispārināto telegrāfistu vienādojumu metode, kas balstās uz viļņu tipu pielīdzināšanas metodi. Ar šo metodi ir iespējams risināt viļņvadu difrakcijas uzdevumus, kad viļņvadā tiek ievietota patvaļīgas formas dielektriska nehomogenitāte. Šīs metodes implementācija noved pie bezgalīgas homogēnas parastu lineāru diferenciālvienādojumu sistēmas, kuru atrisina izmantojot kolokāciju metodi, kur nezināmās funkcijas tiek aproksimētas izmantojot saliktus polinomus. Tiek veikti aprēķini dažādas formas dielektriskām nehomogenitātē un iegūtie rezultāti, kā arī skaitļošanas laiks tiek salīdzināti ar komerciālās datorprogrammas CST sniegtajiem rezultātiem. Darbā tiek apskatītas metodes, kas ļauj veikt viļņvadu filtru sintēzi balstoties uz zemo frekvenču filtru prototipu shēmu. Šī metode tiek implementēta, apvienojumā ar modificēto vispārināto telegrāfistu vienādojumu metodi, lai veiktu divu dažādu viļņvadu joslas filtru sintēzi. Darbā: 111 lpp. teksta, 57 attēli, 11 tabulas, 5 pielikumi un 87 atsauces uz literatūras avotiem.
Atslēgas vārdi Dielektriķis viļņvadā, difrakcija viļņvadā, viļņvadu filtri
Atslēgas vārdi angļu valodā Dielectric in wavegudie, scattering in waveguide, waveguide filters
Valoda lv
Gads 2016
Darba augšupielādes datums un laiks 08.06.2016 15:05:12