Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Electronics
Title in original language "Modificētas vispārināto telegrāfistu vienādojumu metodes pielietošana lauku aprēķinam viļņvados ar nehomogenitātēm"
Title in English "Calculation of Fields in Irregular Waveguides with the Modified Generalized Telegraph Equation Method"
Department Institute of Microwave Engineering and Electronics
Scientific advisor Jānis Semeņako
Reviewer asoc.prof. A.Gulbis
Abstract Šinī darbā tiek pētīta modificēta vispārināto telegrāfistu vienādojumu metode, kas balstās uz viļņu tipu pielīdzināšanas metodi. Ar šo metodi ir iespējams risināt viļņvadu difrakcijas uzdevumus, kad viļņvadā tiek ievietota patvaļīgas formas dielektriska nehomogenitāte. Šīs metodes implementācija noved pie bezgalīgas homogēnas parastu lineāru diferenciālvienādojumu sistēmas, kuru atrisina izmantojot kolokāciju metodi, kur nezināmās funkcijas tiek aproksimētas izmantojot saliktus polinomus. Tiek veikti aprēķini dažādas formas dielektriskām nehomogenitātē un iegūtie rezultāti, kā arī skaitļošanas laiks tiek salīdzināti ar komerciālās datorprogrammas CST sniegtajiem rezultātiem. Darbā tiek apskatītas metodes, kas ļauj veikt viļņvadu filtru sintēzi balstoties uz zemo frekvenču filtru prototipu shēmu. Šī metode tiek implementēta, apvienojumā ar modificēto vispārināto telegrāfistu vienādojumu metodi, lai veiktu divu dažādu viļņvadu joslas filtru sintēzi. Darbā: 111 lpp. teksta, 57 attēli, 11 tabulas, 5 pielikumi un 87 atsauces uz literatūras avotiem.
Keywords Dielektriķis viļņvadā, difrakcija viļņvadā, viļņvadu filtri
Keywords in English Dielectric in wavegudie, scattering in waveguide, waveguide filters
Language lv
Year 2016
Date and time of uploading 08.06.2016 15:05:12