Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Inženiertehnika, mehānika un mašīnbūve
Nosaukums Elektrofiltra gaisa ieplūdes un izplūdes sistēmas projektēšana
Nosaukums angļu valodā Design of duct layout for uniform distribution of airflow in electrostatic precipitator
Struktūrvienība 31000 Būvniecības un mašīnzinību fakultāte
Darba vadītājs Dmitrijs Rusovs
Recenzents Sigurds Jaundālders
Anotācija Šī darba galvenais uzdevums ir gaisavada modelis, kas paredzēts gaisa plūsmas sadalei elektrostatiskajā filtrā. Termālajās elektrostacijās tā ir viena no galvenajām sastāvdaļām ūdens sildīšanas procesā. No sildītāja turbulentas izplūdes gāzes kopā ar pelniem un putekļiem nonāk gaisavadā, kas izsauc lielu turbulenci un virpuļus. Izplūdes gāžu nevienmērīgas kustības dēļ var notikt spiediena zudumi un noplūdes, gaisavada savienojuma vietā ar filtru. Gaisavads sastāv no vienas ieejas, kas savienota ar sildītāju un četrām izplūdes caurulēm, kas savienoti ar ESP. Šajā pētījumā tika pielietota Apreķinātā Hidrodināmika ( AH ) un tika veiktas vairākas simulācijas, lai paredzētu plūsmas uzvedību gaisavadā un analizētu plūsmas sadalījumu, izmantojot dažādus turbulences profilus un regulējot ieejas parametrus. Gaisavada modelis tika veidots, izmantojot Gmsh rīku. Gmsh fails tika palaists OpenFoam 3.0 simulācijas programmatūrā, kur tika veikts aprēķins. Simulācija un vizualizācija tika veikta, izmantojot Paraview 4.0.1 programmatūru.
Atslēgas vārdi Atslēgas vārdi: Sildītājs, Elektrostatiskais filtrs, gaisavads, Gmsh, Apreķinātā Hidrodināmika (AH), OpenFOAM, Paraview
Atslēgas vārdi angļu valodā Keywords: Boiler, Electrostatic precipitator, duct, Gmsh, Computational Fluid Dynamics (CFD), OpenFOAM, Paraview.
Valoda eng
Gads 2016
Darba augšupielādes datums un laiks 03.06.2016 13:20:16